Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Witte chocolademousse met advocaat topping

door | 21 december 2022 | Zoet, Dessert, Recepten, Samenwerking, Wijn in de kijker

Dessert
Winter
Kerst
Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee "crêpes de dentelles" koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé! Oh ja, ik dronk er een lekker glaasje cremant de Bordeaux bij.

Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee “crêpes de dentelles” koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé!

Maak dit dessert gerust de vooravond van je feest, het nachtje in de koelkast zal de mousse alleen maar beter laten worden. In plaats van de traditionele koffie bij dessert, koos ik een flesje cremant de Bordeaux uit. Een cremant met fijne bubbels, daar hou ik van. Ik geef je even de kenmerken van deze fles mee. De prijs bedraagt tussen de 12-20€. Serveren doe je best tussen de 7-11 graden Celsius. Deze Perle de Piot is een droge, witte cremant gemaakt van Cabernet Franc en met aroma’s van citrusvruchten, hazelnoot en witte bloemen. Hij past perfect bij deze witte chocolademousse.

Witte chocolademousse met advocaat topping

Recipe by LizzylizzCourse: Dessert
Personen

6

personen

Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee “crêpes de dentelles” koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé! Oh ja, ik dronk er een lekker glaasje cremant de Bordeaux bij.

INGREDIËNTEN

  • Voor de mousse: 200 gr witte chocolade, 2 gelatine blaadjes, 375gr slagroom, 75gr suiker, 2 eieren en 1 eierdooier, 50 ml Amaretto

  • Voor de advocaat topping: 100 gr zure room, 50 gr bruine cassonadesuiker, 100 ml advocaat

  • Afwerking: gesuikerde kerstversiersels en “crêpes de dentelles” koekjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom op tot hij lobbig wordt.
  • Klop de eieren tesamen met de eierdooier luchtig en voeg beetje per beetje de suiker toe. Klop tot een wit mengsel.
  • Verwarm de Amaretto en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Roer tot ze opgelost zijn en giet dit mengsel bij het eiermengsel. Spatel er vervolgens de witte chocolade onder. En tenslotte de slagroom.
  • Verdeel over 6 dessertglazen en zet minstens 1,5u in de frigo. Maak ondertussen de advocaat topping door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Zet eveneens in de frigo. Serveren doe je op het moment zelf. Afwerken en versieren. Klaar is kees.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

    Luxe dessertkoekjes

    Luxe dessertkoekjes

    Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

    Spruitjessoep

    Spruitjessoep

    Deze spruitjessoep zal je verrassen! Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je "ziet" de spruitjes al niet liggen in...