Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kip Madras Curry

door | 4 november 2022 | Hoofdgerecht, Stoofpotjes

Vlees en gevogelte
Herfst/Winter
Deze curry is Indisch getint met Madras kruidenpasta en zit boordevol groenten: butternut pompoen, pastinaak en zoete aardappel. Verwen je smaakpapillen en geniet van dit lekker stoofpotje!
Lizzylizzblog

Drie gerechtjes op een rij met een welbepaald ingrediënt. Laten we het een nieuwe serie noemen, gewoon omdat ik er zin in heb en hoop jullie hiermee te inspireren. We starten deze serie met pompoen. Het is er immers volop het seizoen voor. Okido, de pompoen serie it is! Daar gaan we.

Voor het eerste gerecht ging ik aan de slag met de butternut pompoen. Deze winterpompoen heeft een zoete, nootachtige smaak en is flesvormig. Hij zit boordevol vezels, magnesium en vitamine A en C. Je kan de butternut pompoen roosteren in de oven, sauteren in een braadpan of pureren voor in soep, sauzen, muffins,…

Ik koos er voor om een lekkere curry te maken waarin ik niet alleen butternut pompoen verwerk, maar ook kies om er bijpassende seizoensgroenten aan toe te voegen: zoete aardappel en pastinaak. Soms ook wel vergeten groenten genoemd, maar bij Lizzy zijn ze redelijk gekend in huis. Alleen nu nog die echtgenoot stilletjes aan laten wennen aan de specifieke smaken van deze groenten. Met tijd komt alles goed, dat zeggen ze toch hé!

De kip curry is Indisch getint, met Madras : dit is een Indiase kruidenpasta op basis van de typische kruiden gember, komijn en kardemon. Ik gebruikte twee 2 eetlepels in verhouding tot een blikje kokosmelk van 270 ml. Zo af en toe eens Oosters eten, ik vind dat wel tof. En hij wonderbaarlijk, jaja niet te geloven, houdt wel van deze smaken.

Kip Madras Curry

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Deze curry is Indisch getint met Madras kruidenpasta en zit boordevol groenten: butternut pompoen, pastinaak en zoete aardappel. Verwen je smaakpapillen en geniet van dit lekker stoofpotje!

INGREDIËNTEN

  • 1 ajuin – 1 knoflookteen – olijfolie – 300gr butternut pompoen, zoete aardappel en pastinaak (mengeling) – 2 eetlepels Madras kruidenpasta – 1 blikje kokosmelk (270 ml) – 1 KL kurkuma en 1 KL gember poeder – 2 stegels citroengras

  • 6 kippenbouten (je kan ze kant-en-klaar kopen; deze zijn voorgebakken)

  • 1 builtje witte rijst

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde ajuin en knoflook aan in olijfolie. Voeg vervolgens de blokjes butternut pompoen, zoete aardappel en pastinaak toe. Roer enkele malen om en laat enkele minuten stoven. Kruid met de kurkuma en het gember poeder. Voeg de kruidenpasta toe en het blikje kokosmelk. Ook de citroengrasstengels leg je in het stoofpotje. Laat een 20-tal minuten sudderen en voeg 5 minuten voor het einde de voorgebakken kippenbouten toe.
  • Serveer de rijst en giet er met een pollepel het stoofpotje over. Leg een tweetal kippenbouten bovenop. Versier met eetbare kruiden: ik koos voor Oca de Peru (klaverzuring) dat smaakt naar zoete aardappel.

KANTTEKENING

  • Ik koop mijn eetbare bloemen en kruiden lokaal bij Kruiden Claus: een top adres in Kruishoutem.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...