Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kip Madras Curry

door | 4 november 2022 | Hoofdgerecht, Stoofpotjes

Vlees en gevogelte
Herfst/Winter
Deze curry is Indisch getint met Madras kruidenpasta en zit boordevol groenten: butternut pompoen, pastinaak en zoete aardappel. Verwen je smaakpapillen en geniet van dit lekker stoofpotje!
Lizzylizzblog

Drie gerechtjes op een rij met een welbepaald ingrediënt. Laten we het een nieuwe serie noemen, gewoon omdat ik er zin in heb en hoop jullie hiermee te inspireren. We starten deze serie met pompoen. Het is er immers volop het seizoen voor. Okido, de pompoen serie it is! Daar gaan we.

Voor het eerste gerecht ging ik aan de slag met de butternut pompoen. Deze winterpompoen heeft een zoete, nootachtige smaak en is flesvormig. Hij zit boordevol vezels, magnesium en vitamine A en C. Je kan de butternut pompoen roosteren in de oven, sauteren in een braadpan of pureren voor in soep, sauzen, muffins,…

Ik koos er voor om een lekkere curry te maken waarin ik niet alleen butternut pompoen verwerk, maar ook kies om er bijpassende seizoensgroenten aan toe te voegen: zoete aardappel en pastinaak. Soms ook wel vergeten groenten genoemd, maar bij Lizzy zijn ze redelijk gekend in huis. Alleen nu nog die echtgenoot stilletjes aan laten wennen aan de specifieke smaken van deze groenten. Met tijd komt alles goed, dat zeggen ze toch hé!

De kip curry is Indisch getint, met Madras : dit is een Indiase kruidenpasta op basis van de typische kruiden gember, komijn en kardemon. Ik gebruikte twee 2 eetlepels in verhouding tot een blikje kokosmelk van 270 ml. Zo af en toe eens Oosters eten, ik vind dat wel tof. En hij wonderbaarlijk, jaja niet te geloven, houdt wel van deze smaken.

Kip Madras Curry

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Deze curry is Indisch getint met Madras kruidenpasta en zit boordevol groenten: butternut pompoen, pastinaak en zoete aardappel. Verwen je smaakpapillen en geniet van dit lekker stoofpotje!

INGREDIËNTEN

  • 1 ajuin – 1 knoflookteen – olijfolie – 300gr butternut pompoen, zoete aardappel en pastinaak (mengeling) – 2 eetlepels Madras kruidenpasta – 1 blikje kokosmelk (270 ml) – 1 KL kurkuma en 1 KL gember poeder – 2 stegels citroengras

  • 6 kippenbouten (je kan ze kant-en-klaar kopen; deze zijn voorgebakken)

  • 1 builtje witte rijst

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde ajuin en knoflook aan in olijfolie. Voeg vervolgens de blokjes butternut pompoen, zoete aardappel en pastinaak toe. Roer enkele malen om en laat enkele minuten stoven. Kruid met de kurkuma en het gember poeder. Voeg de kruidenpasta toe en het blikje kokosmelk. Ook de citroengrasstengels leg je in het stoofpotje. Laat een 20-tal minuten sudderen en voeg 5 minuten voor het einde de voorgebakken kippenbouten toe.
  • Serveer de rijst en giet er met een pollepel het stoofpotje over. Leg een tweetal kippenbouten bovenop. Versier met eetbare kruiden: ik koos voor Oca de Peru (klaverzuring) dat smaakt naar zoete aardappel.

KANTTEKENING

  • Ik koop mijn eetbare bloemen en kruiden lokaal bij Kruiden Claus: een top adres in Kruishoutem.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...