Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Penne met romige curry-mangosaus

door | 2 augustus 2021 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Zomer
Voorraadkast opentrekken, check. Frigo opentrekken, check. Kruidenkast bekijken, check. Deze penne met romige curry-mangosaus werd geboren.
pastabord

We doen het weer! Een eenvoudig gerecht, met weinig ingrediënten, en dan nog liefst met “restjes” die in de voorraadkast liggen. Vaak kom je dan bij een pasta- of rijstgerecht uit. Ik koos resoluut voor pasta vandaag!

Kip heb ik altijd in aparte porties in de diepvries zitten. Das super handig en kan zowel gebruikt worden voor een gerecht op zich als voor een eenpansgerecht. Een appeltje heb ik liggen in de fruitmand, das zo die laatste appel die er al wat verschrompeld begint uit te zien. En in de kruidenkast geen gebrek aan verschillende soorten mengelingen en blends. Mijn oog viel op het curry-mango flesje.

Room

Over de room bestaat er geen twijfel, ik ben niets voor niets Campina ambassadrice. Altijd heb ik die – in meervoud – in de frigo staan. Zowel de culinaire room die ik voor dagelijks gebruik kies als de volle room die ik dan weer eerder in het weekend eens zal gebruiken.

Easy Peasy Yummy

Das mijn slagzin als het om dit soort gerechten gaat. Ze zijn makkelijk klaar te maken. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. En het zijn vaak smaakbommetjes van gerechten!

Penne met romige curry-mangosaus

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Een perfect eenpansgerecht als je het apart koken van de penne niet meetelt. Ik trok de voorraadkast open, keek even wat er nog in de frigo lag en toverde deze yummy schotel op tafel.

INGREDIËNTEN

  • Penne

  • Olijfolie – 1 sjalot – 2 Pink Lady appels

  • 200 gr kippefilet

  • 1 flesje lichte culinaire room

  • Kruiden : roze peperbolletjes, curry-mango poeder, verse bladpeterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de kippefilet langs beide kanten bruin in de olijfolie. Verwijder uit de pan en leg even opzij.
  • Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en stoof de fijngesnipperde sjalot zachtjes aan tesamen met de in fijne blokjes gesneden appels (hou een kwartje over om nadien in schijfjes helemaal op het einde toe te voegen)
  • Kruid met het curry-mango poeder en roer alles even door elkaar. Voeg nu de room toe en leg er de kippefilet bij. Laat een 10-tal minuten pruttelen.
  • Werk af door er de penne onder te roeren en wat verbrijzelde roze peperbolletjes over te strooien. Leg tenslotte nog wat schijfjes appel tussen de penne en de kip. Bestrooi met wat bladpeterselie.

KANTTEKENING

  • In plaats van een brunoise van appel te gebruiken, hadden verse blokjes mango ook goed gepast. Alleen ben ik daar niet zo’n fan van, vandaar dat ik de Pink Lady heb gekozen. Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 83 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...

Le Grand Noir Les Réserves (wit)

Le Grand Noir Les Réserves (wit)

Na Le Grand Noir Viognier (link) en Le Grand Noir Crémant de Limoux (link) is het vandaag de beurt aan Le Grand Noir Les Réserves. Deze wijn wordt geproduceerd in een witte en een rode kleur. De rode wijn wordt echter niet elk jaar geproduceerd. Ik hou deze voor later...

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...