Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Penne met romige curry-mangosaus

door | 2 augustus 2021 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Zomer
Voorraadkast opentrekken, check. Frigo opentrekken, check. Kruidenkast bekijken, check. Deze penne met romige curry-mangosaus werd geboren.
pastabord

We doen het weer! Een eenvoudig gerecht, met weinig ingrediënten, en dan nog liefst met “restjes” die in de voorraadkast liggen. Vaak kom je dan bij een pasta- of rijstgerecht uit. Ik koos resoluut voor pasta vandaag!

Kip heb ik altijd in aparte porties in de diepvries zitten. Das super handig en kan zowel gebruikt worden voor een gerecht op zich als voor een eenpansgerecht. Een appeltje heb ik liggen in de fruitmand, das zo die laatste appel die er al wat verschrompeld begint uit te zien. En in de kruidenkast geen gebrek aan verschillende soorten mengelingen en blends. Mijn oog viel op het curry-mango flesje.

Room

Over de room bestaat er geen twijfel, ik ben niets voor niets Campina ambassadrice. Altijd heb ik die – in meervoud – in de frigo staan. Zowel de culinaire room die ik voor dagelijks gebruik kies als de volle room die ik dan weer eerder in het weekend eens zal gebruiken.

Easy Peasy Yummy

Das mijn slagzin als het om dit soort gerechten gaat. Ze zijn makkelijk klaar te maken. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. En het zijn vaak smaakbommetjes van gerechten!

Penne met romige curry-mangosaus

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Een perfect eenpansgerecht als je het apart koken van de penne niet meetelt. Ik trok de voorraadkast open, keek even wat er nog in de frigo lag en toverde deze yummy schotel op tafel.

INGREDIËNTEN

  • Penne

  • Olijfolie – 1 sjalot – 2 Pink Lady appels

  • 200 gr kippefilet

  • 1 flesje lichte culinaire room

  • Kruiden : roze peperbolletjes, curry-mango poeder, verse bladpeterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de kippefilet langs beide kanten bruin in de olijfolie. Verwijder uit de pan en leg even opzij.
  • Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en stoof de fijngesnipperde sjalot zachtjes aan tesamen met de in fijne blokjes gesneden appels (hou een kwartje over om nadien in schijfjes helemaal op het einde toe te voegen)
  • Kruid met het curry-mango poeder en roer alles even door elkaar. Voeg nu de room toe en leg er de kippefilet bij. Laat een 10-tal minuten pruttelen.
  • Werk af door er de penne onder te roeren en wat verbrijzelde roze peperbolletjes over te strooien. Leg tenslotte nog wat schijfjes appel tussen de penne en de kip. Bestrooi met wat bladpeterselie.

KANTTEKENING

  • In plaats van een brunoise van appel te gebruiken, hadden verse blokjes mango ook goed gepast. Alleen ben ik daar niet zo’n fan van, vandaar dat ik de Pink Lady heb gekozen. Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...