Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Snelle vol-au-vent

door | 4 mei 2021 | Hoofdgerecht, Vlaamse klassiekers

Vlees en gevogelte
Herfst/Winter
Vol-au-vent klaar in 30 minuten? Deze versie van snelle vol-au-vent beantwoordt perfect aan de beschrijving. Ook eens uitproberen?
snelle vol-au-vent

Deze snelle vol-au-vent is een life saver

Eén van mijn top-3 lievelingsgerechten: vol-au-vent. Ik geniet van het helemaal zelf bereiden van deze vol-au-vent (recept: link) tenminste als ik daarvoor de tijd heb. Maar soms moet het nu eenmaal snel gaan en dan ben ik dankbaar dat eenvoudige, snelle recepten als deze bestaan. Qua smaak kan deze versie goed bekoren hoor.

Ik gebruikte een kant-en-klare gevogeltefond. Tip: kies een kwalitatieve fond. Die komt de smaak zeker ten goede. Ook de champignons komen uit blik, ik ga voor in schijfjes gesneden champignons, maar de kleine mini Parijse champignons passen zeker ook in dit gerecht. Je kan de restjes wit van een kip aan ’t spit gebruiken, of zoals ik vandaag deed, wat kip (boutfilet of haasje – liever geen gewone kipfilet, want die is te taai voor dit gerecht) aanbakken en dan in stukjes “plukken”.

Wat denk je? Deze snelle versie van het koninginnehapje ook eens uitproberen? Benieuwd wat jij er van vindt. Aarzel niet jouw reactie na te laten in het daarvoor voorziene blok onderaan deze blogpost. Dan kan ik mee genieten van jullie ervaringen.

Snelle vol-au-vent

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Deze snelle vol-au-vent tover je in 30 minuten op tafel. Perfect om in je weekmenu op te nemen. Want soms moet het snel gaan en dan zijn recepten als deze de perfecte oplossing!

INGREDIËNTEN

  • 400 gr boutfilet van kip – 200 gr gehakt (varken-kalf) – 250 gr champignons in schijfjes (blik) – ongezouten roomboter
    Voor de saus: 90 gr ongezouten roomboter – 90 gr bloem – 400 ml gevogeltefond – 200 ml culinaire room (20%)
    Afwerking: peterselie – sap van een halve citroen – peper en zout
    4 bladerdeeghapjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak de boutfilet aan in de ongezouten roomboter. Haal uit de braadpan en zet opzij om te laten afkoelen. Je kan ze ook in de oven bakken. Kies het programma voor gegrilde kip.
  • Rol balletjes van het gehakt en bak deze kort aan in de braadpan die je gebruikte voor de kip. Voeg de champignonschijfjes toe (zonder het vocht). Wat boter toevoegen mag. Zet opzij.
  • Bereid de saus. Smelt de boter op een zacht vuur. Wanneer ze “bruist” haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem al roerend toe tot je een droog geheel hebt. Zet terug op het vuur en laat “drogen” tot de geur van koekjes er is. De roux is dan goudgeel van kleur. Voeg beetje per beetje, al roerend, de gevogeltefond toe. Pluk het wit van de kip, meng met de balletjes en de champignon schijfjes. Roer deze voorzichtig door je saus. Werk af met room, wat citroensap, peper en zout. Laat pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft bekomen.
  • Verwarm de bladerdeeghapjes volgens de instructies op de verpakking. Vul deze met de vol-au-vent mengeling. Afwerken kan met wat verse fijngesnipperde peterselie.

    0 reacties

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Vol-au-vent met rivierkreeftjes – Lizzylizzblog - […] naar de vol-au-vent. Een klassieke en een snelle versie die hebben we al staan. Ook een visversie. En nu…

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 96 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...