Een slaatje met geitenkaas is de ideale lunch voor een zomerse dag.
Geitenkaas op zich vind ik niet zo’n bijzonder kaasje, waarmee ik wil zeggen dat mijn voorkeur uitgaat naar andere kazen als het puur gaat over een stuk kaas eten/degusteren. Geitenkaas daarentegen vind ik dan wel de ideale smaakmaker voor een zomerse salade. Zie je het al voor je? Lekker luieren in de tuin. Genieten van de zon. En als je maag begint te grommen, dit slaatje voorgeschoteld krijgen. Life is beautiful!
Je maakt dit slaatje met een beperkt aantal ingrediënten, smaken die gecombineerd een streling voor de tong zijn. Wie geitenkaas zegt, denkt onmiddellijk aan honing en in mijn geval ook aan tijm. Dit trio is een hemelse combinatie. Denk er dan nog wat courgette en frambozen bij, een balsamico-crème en pompoenpitten en wij zitten helemaal goed!
Geitenkaas slaatje
Course: Lunch4
personenDe zomer zit er bijna op, maar hier ga ik toch nog even door met het maken van zomerse salades. Ik ben nog niet klaar voor de herfst haha. Het trio geitenkaas-honing-tijm doet hier zijn werk. Check het recept en ontdek hoe dit geitenkaas slaatje tot stand is gekomen.
INGREDIËNTEN
Een zak gemengde salade
2 geitenkaasjes (rol) met honing en tijm
1/2 courgette – olijfolie – een bakje frambozen – balsamico crème – honing – sla olie
Afwerking: pompoenpitten – waterkers – walnoten
BEREIDINGSWIJZE
- Verdeel de gemengde sla over de borden.
- Snij elke geitenkaasrol in twee en verdeel vervolgens over de borden. Ik snij het halve rolletje telkens in schijfjes (van zo’n 1,5 cm).
- Snij de courgette in schijfjes en bak deze kort aan in olijfolie. Leg deze rondom het geitenkaasje. Voeg frambozen toe. Voeg balsamico crème en honing toe. Giet er zachtjes wat sla olie over.
- Werk af met pompoenpitten en waterkers. Verbrokkel er de walnoten over.
0 reacties