Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geitenkaas slaatje

door | 25 augustus 2023 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Je maakt dit slaatje met een beperkt aantal ingrediënten, smaken die gecombineerd een streling voor de tong zijn. Wie geitenkaas zegt, denkt onmiddellijk aan honing en in mijn geval ook aan tijm. Dit trio is een hemelse combinatie. Denk er dan nog wat courgette en frambozen bij, een balsamico-crème en pompoenpitten en wij zitten helemaal goed!

Een slaatje met geitenkaas is de ideale lunch voor een zomerse dag.

Geitenkaas op zich vind ik niet zo’n bijzonder kaasje, waarmee ik wil zeggen dat mijn voorkeur uitgaat naar andere kazen als het puur gaat over een stuk kaas eten/degusteren. Geitenkaas daarentegen vind ik dan wel de ideale smaakmaker voor een zomerse salade. Zie je het al voor je? Lekker luieren in de tuin. Genieten van de zon. En als je maag begint te grommen, dit slaatje voorgeschoteld krijgen. Life is beautiful!

Je maakt dit slaatje met een beperkt aantal ingrediënten, smaken die gecombineerd een streling voor de tong zijn. Wie geitenkaas zegt, denkt onmiddellijk aan honing en in mijn geval ook aan tijm. Dit trio is een hemelse combinatie. Denk er dan nog wat courgette en frambozen bij, een balsamico-crème en pompoenpitten en wij zitten helemaal goed!

Geitenkaas slaatje

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

De zomer zit er bijna op, maar hier ga ik toch nog even door met het maken van zomerse salades. Ik ben nog niet klaar voor de herfst haha. Het trio geitenkaas-honing-tijm doet hier zijn werk. Check het recept en ontdek hoe dit geitenkaas slaatje tot stand is gekomen.

INGREDIËNTEN

  • Een zak gemengde salade

  • 2 geitenkaasjes (rol) met honing en tijm

  • 1/2 courgette – olijfolie – een bakje frambozen – balsamico crème – honing – sla olie

  • Afwerking: pompoenpitten – waterkers – walnoten

BEREIDINGSWIJZE

  • Verdeel de gemengde sla over de borden.
  • Snij elke geitenkaasrol in twee en verdeel vervolgens over de borden. Ik snij het halve rolletje telkens in schijfjes (van zo’n 1,5 cm).
  • Snij de courgette in schijfjes en bak deze kort aan in olijfolie. Leg deze rondom het geitenkaasje. Voeg frambozen toe. Voeg balsamico crème en honing toe. Giet er zachtjes wat sla olie over.
  • Werk af met pompoenpitten en waterkers. Verbrokkel er de walnoten over.

Kanttekening

  • Vind je geen geitenkaas met honing en tijm in je (kaas)winkel, koop dan een gewone rol geitenkaas en voeg zelf gedroogde tijm en vloeibare honing toe.
  • Op zoek naar andere slaatjes? Check de recepten hieronder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...