Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geitenkaas slaatje

door | 25 augustus 2023 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Je maakt dit slaatje met een beperkt aantal ingrediënten, smaken die gecombineerd een streling voor de tong zijn. Wie geitenkaas zegt, denkt onmiddellijk aan honing en in mijn geval ook aan tijm. Dit trio is een hemelse combinatie. Denk er dan nog wat courgette en frambozen bij, een balsamico-crème en pompoenpitten en wij zitten helemaal goed!

Een slaatje met geitenkaas is de ideale lunch voor een zomerse dag.

Geitenkaas op zich vind ik niet zo’n bijzonder kaasje, waarmee ik wil zeggen dat mijn voorkeur uitgaat naar andere kazen als het puur gaat over een stuk kaas eten/degusteren. Geitenkaas daarentegen vind ik dan wel de ideale smaakmaker voor een zomerse salade. Zie je het al voor je? Lekker luieren in de tuin. Genieten van de zon. En als je maag begint te grommen, dit slaatje voorgeschoteld krijgen. Life is beautiful!

Je maakt dit slaatje met een beperkt aantal ingrediënten, smaken die gecombineerd een streling voor de tong zijn. Wie geitenkaas zegt, denkt onmiddellijk aan honing en in mijn geval ook aan tijm. Dit trio is een hemelse combinatie. Denk er dan nog wat courgette en frambozen bij, een balsamico-crème en pompoenpitten en wij zitten helemaal goed!

Geitenkaas slaatje

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

De zomer zit er bijna op, maar hier ga ik toch nog even door met het maken van zomerse salades. Ik ben nog niet klaar voor de herfst haha. Het trio geitenkaas-honing-tijm doet hier zijn werk. Check het recept en ontdek hoe dit geitenkaas slaatje tot stand is gekomen.

INGREDIËNTEN

  • Een zak gemengde salade

  • 2 geitenkaasjes (rol) met honing en tijm

  • 1/2 courgette – olijfolie – een bakje frambozen – balsamico crème – honing – sla olie

  • Afwerking: pompoenpitten – waterkers – walnoten

BEREIDINGSWIJZE

  • Verdeel de gemengde sla over de borden.
  • Snij elke geitenkaasrol in twee en verdeel vervolgens over de borden. Ik snij het halve rolletje telkens in schijfjes (van zo’n 1,5 cm).
  • Snij de courgette in schijfjes en bak deze kort aan in olijfolie. Leg deze rondom het geitenkaasje. Voeg frambozen toe. Voeg balsamico crème en honing toe. Giet er zachtjes wat sla olie over.
  • Werk af met pompoenpitten en waterkers. Verbrokkel er de walnoten over.

Kanttekening

  • Vind je geen geitenkaas met honing en tijm in je (kaas)winkel, koop dan een gewone rol geitenkaas en voeg zelf gedroogde tijm en vloeibare honing toe.
  • Op zoek naar andere slaatjes? Check de recepten hieronder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...