Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 4

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Huisgemaakte granola

door | 19 augustus 2024 | Ontbijt

Zoet ontbijt
Het hele jaar door
Niets beter dan eigen huisgemaakte granola. En het is bovendien goedkoper dan de kant-en-klare versies die je in de winkel koopt. Das een win-win situatie, nee?
Granola als ontbijt - klaargemaakt in de pan

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: “nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt”. Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoord je met veel enthousiasme “‘t zal wel zijn, niets beter dan eigen gemaakte granola als ontbijt”. Zo zie je maar hoe een mens – en zijn/haar eetgewoonten – kan/kunnen veranderen hé.

Nu, granola recepten heb je in alle geuren en kleuren. Verschillende combinaties zijn mogelijk. En volgens mij is het gewoon een kwestie van wat jij zelf graag eet en welke combinaties jij zelf graag uittest. Ik maakte eerder een aantal recepten die ik de moeite vind om hier nogmaals te delen: granola met bananencompote (link) en granola met five spice (link).

Vandaag voeg ik dus een derde recept toe. Een nieuwe magische combinatie: witte chocolade en speculoos. Heerlijk gecombineerd met kersencoulis (link). Ik gebruik geen oven, maar ik bereid mijn granola altijd in de pan. Regelmatig roeren is de opdracht, zorg dat je werkt op een “zacht” vuurtje en vermijd dat de granen/zaden/pitten aanbranden. Ik geef indicatief de hoeveelheden mee in het recept, maar eerlijkheidshalve moet ik jullie zeggen dat ik granola “op het gevoel” maak. Een beetje van dit, een beetje van dat.

En… ga jij ook aan de slag en bereid jij jouw voorraad huisgemaakte granola voor deze week?

Huisgemaakte granola

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt
bewaarpot

1

bewaarpot

Laat dat nu net het leuke zijn aan je eigen granola maken. Je kiest zelf de smaken die jij graag lust en je gaat zelf experimenteren met de combinaties. Vandaag ga ik voor speculoos en witte chocolade.

INGREDIËNTEN

  • 2 EL kokosbloesemolie – 100 gr havermout vlokken

  • 50 gr cashewnoten (in fijne stukjes gesneden) – 25 gr lijnzaad – 2 EL speculooskruiden – een handvol fijn witte chocoladecallets

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de kokosbloesemolie op een zacht vuur. Voeg de havermoutvlokken al roerend toe.
  • Doe er vervolgens de cashewnoten en het lijnzaad bij. Kruid met de speculooskruiden. Roer regelmatig om en laat even bakken. Een kleine tiental minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Eens afgekoeld, meng er de witte chocoladecallets onder. Opbergen in een goed afgesloten bokaal.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...