Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geroosterde paprikasoep

door | 10 november 2021 | Soep

Lente/Zomer
De klassieke paprikasoep, maar dan met dat extra tikkeltje smaak. Dat komt doordat je de paprika's eerst gaat roosteren in de oven alvorens ze zachtjes aan te stoven. En bovendien voegen we wat Oosters getinte kruiden toe. Serveer deze soep met zelfgemaakte croutons, wit geroosterde sesamzaadjes en enkel blaadjes verse munt als versiering.
Lizzylizzblog

Een goed stevig soepje met een pikante toets, daar warm je helemaal van op. En dat kunnen we best gebruiken nu die dagen steeds korter en frisser worden. Ik roosterde mijn tomaten en paprika’s eerst in de oven alvorens ze aan te stoven. Hiermee maak je de smaak van de groente 2x meer intens. Ik voegde er eveneens wat Noord-Afrikaanse kruiden aan toe, om er een oosterse toets aan te geven. Je kan hiermee zo pikant gaan als je wil, maar hier in huis houden we het graag “matig” pikant. Mijn maag en ikzelf zijn namelijk niet zo’n fan van té pikante zaken 😉

De “rose harissa” kruiden die ik gebruikte is een chili rub die uit drie soorten chili bestaat, met een toets van venkel, komijn, koriander, kaneel en rozenblaadjes. Als je deze dus niet zou vinden in de winkel, niet getreurd, koop dan de verschillende gedroogde kruiden apart en zoek zelf een beetje uit in welke verhouding je ze wil toevoegen.

Geroosterde paprikasoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep

500

ml soep

De klassieke paprikasoep, maar dan met dat extra tikkeltje smaak. Dat komt doordat je de paprika’s eerst gaat roosteren in de oven alvorens ze zachtjes aan te stoven. En bovendien voegen we wat Oosters getinte kruiden toe. Serveer deze soep met zelfgemaakte croutons, wit geroosterde sesamzaadjes en enkele blaadjes verse munt als versiering.

INGREDIËNTEN

  • 400 gr rode paprika’s (ik stak er ook een gele en een oranje tussen), 100 gr tomaat, olijfolie, 1 ajuin, 1 knoflookteen, rose harissa kruiden

  • 200 ml groentebouillon

  • Afwerking: zelfgemaakte croutons (recept hier), geroosterde witte sesamzaadjes, enkele blaadjes verse munt

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200°C

  • Rooster de paprika’s en tomaten gedurende een klein half uur in de voorverwarmde oven. Haal ze er nadien uit en laat even afkoelen: ontvel de paprika’s en verwijder de zaadjes, haal eveneens het vel van de tomaten.
  • Stoof de ajuin en de knoflook aan in de olijfolie en roer er de rose harissa kruiden onder.
  • Voeg nu de tomaten en de paprika’s toe en laat even pruttelen. Giet er de bouillon bij en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Haal de soep van het vuur en giet in een blender. Deze maakt je soep lekker smeuïg. Werk af met de croutons, sesamzaadjes en munt.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...