Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Garnaalkroketten

door | 8 december 2023 | Voorgerecht

Vis en zeevruchten
Het hele jaar door
Met een knapperig goudbruin korstje en een smeuïge vulling vol garnalen brengt dit klassieke gerecht een feestelijke sfeer aan tafel. Bereid met liefde zullen deze kroketten een onvergetelijke start van het diner vormen. Serveer ze met een fris citroenpartje en geniet van de rijke smaken die de feestdagen extra bijzonder maken.
garnaalkroketten op een bord gepresenteerd

Zelfgemaakte garnaalkroketten: hét ultieme voorgerecht.

Naast de coquilles in kreeftenroomsaus en de pastinaaksoep met truffelolie, croutons en waterkers is het tijd om voorgerecht nummer drie te onthullen. Het is deze Belgische klassieker geworden: zelfgemaakte garnaalkroketten. Ik koos voor de iets-snellere versie namelijk deze met een kant-en-klare bisque van garnaal. En ik kocht reeds gepelde grijze Noordzeegarnalen. Das wat werk uitgespaard.

Met een knapperig goudbruin korstje en een smeuïge vulling vol garnalen brengt dit klassieke gerecht een feestelijke sfeer aan tafel. Bereid met liefde zullen deze kroketten een onvergetelijke start van het diner vormen. Serveer ze met een fris citroenpartje en geniet van de rijke smaken die de feestdagen extra bijzonder maken.

Garnaalkroketten

Recipe by LizzylizzCourse: Voorgerecht
Personen

6

personen

Zelfgemaakte garnaalkroketten en een glaasje witte wijn. Zegt dat het een mooie start is van gezellig samenzijn. Genieten maar!

INGREDIËNTEN

  • Roux maken: 2 ajuinen, 300 gr bloem, 250 gr boter + 1,5 L bisque van garnaal

  • Vulling en smaakmakers: 1 EL mosterd, 150 ml volle room, 750 gr grijze Noordzeegarnalen + zout, piment d’Espelette en tabasco, krulpeterselie

  • Frituren: bloem, eiwit en panko

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de boter en stoof de ajuin aan. Voeg de bloem toe en roer enkele keren om. Wacht tot je een droge structuur krijgt. Voeg nu de bisque van garnalen toe. Roer glad en laat zachtjes garen gedurende +/- 20 minuten.
  • Voeg de mosterd, de room en de garnalen toe en breng op smaak met zout, Piment d’Espelette en tabasco.
  • Laat afkoelen en doe het mengsel in een spuitzak zonder spuitmond. Knip het puntje af en spuit op een bebloemde plateau. Vorm ze met de hand en rol door de bloem zodat alle zijden bebloemd zijn.
  • Haal de kroketten door het eiwit en 2 keer door de panko. Bak in frituurolie: 180°C – 3 à 4 minuten. Was de krulpeterselie en laat goed drogen op een doek. Frituur en bestrooi licht met zout. Serveer bij de kroketten.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 96 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

    Hapjes

    Hapjes

    Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...