Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Garnaalkroketten

door | 8 december 2023 | Voorgerecht

Vis en zeevruchten
Winter
Kerst
Met een knapperig goudbruin korstje en een smeuïge vulling vol garnalen brengt dit klassieke gerecht een feestelijke sfeer aan tafel. Bereid met liefde zullen deze kroketten een onvergetelijke start van het Kerstdiner vormen. Serveer ze met een fris citroenpartje en geniet van de rijke smaken die de feestdagen extra bijzonder maken.
Lizzylizzblog

Zelfgemaakte garnaalkroketten: hét ultieme Kerst voorgerecht.

Naast de coquilles in kreeftenroomsaus en de pastinaaksoep met truffelolie, croutons en waterkers is het tijd om voorgerecht nummer drie te onthullen. Het is deze Belgische klassieker geworden: zelfgemaakte garnaalkroketten. Ik koos voor de iets-snellere versie namelijk deze met een kant-en-klare bisque van garnaal. En ik kocht reeds gepelde grijze Noordzeegarnalen. Das wat werk uitgespaard. Want Kerst dat is tenslotte samen zijn, samen aan tafel zitten en samen genieten. Lekker eten en zo veel mogelijk op voorhand klaarmaken.

Met een knapperig goudbruin korstje en een smeuïge vulling vol garnalen brengt dit klassieke gerecht een feestelijke sfeer aan tafel. Bereid met liefde zullen deze kroketten een onvergetelijke start van het Kerstdiner vormen. Serveer ze met een fris citroenpartje en geniet van de rijke smaken die de feestdagen extra bijzonder maken.

Garnaalkroketten

Recipe by LizzylizzCourse: Voorgerecht
Personen

6

personen

Zelfgemaakte garnaalkroketten en een glaasje witte wijn. Zegt dat het een mooie start is van het gezellig samenzijn op Kerst avond. Genieten maar!

INGREDIËNTEN

  • Roux maken: 2 ajuinen, 300 gr bloem, 250 gr boter + 1,5 L bisque van garnaal

  • Vulling en smaakmakers: 1 EL mosterd, 150 ml volle room, 750 gr grijze Noordzeegarnalen + zout, piment d’Espelette en tabasco, krulpeterselie

  • Frituren: bloem, eiwit en panko

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de boter en stoof de ajuin aan. Voeg de bloem toe en roer enkele keren om. Wacht tot je een droge structuur krijgt. Voeg nu de bisque van garnalen toe. Roer glad en laat zachtjes garen gedurende +/- 20 minuten.
  • Voeg de mosterd, de room en de garnalen toe en breng op smaak met zout, Piment d’Espelette en tabasco.
  • Laat afkoelen en doe het mengsel in een spuitzak zonder spuitmond. Knip het puntje af en spuit op een bebloemde plateau. Vorm ze met de hand en rol door de bloem zodat alle zijden bebloemd zijn.
  • Haal de kroketten door het eiwit en 2 keer door de panko. Bak in frituurolie: 180°C – 3 à 4 minuten. Was de krulpeterselie en laat goed drogen op een doek. Frituur en bestrooi licht met zout. Serveer bij de kroketten.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...