Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Garnaalkroketten

door | 8 december 2023 | Voorgerecht

Vis en zeevruchten
Het hele jaar door
Met een knapperig goudbruin korstje en een smeuïge vulling vol garnalen brengt dit klassieke gerecht een feestelijke sfeer aan tafel. Bereid met liefde zullen deze kroketten een onvergetelijke start van het diner vormen. Serveer ze met een fris citroenpartje en geniet van de rijke smaken die de feestdagen extra bijzonder maken.
garnaalkroketten op een bord gepresenteerd

Zelfgemaakte garnaalkroketten: hét ultieme voorgerecht.

Naast de coquilles in kreeftenroomsaus en de pastinaaksoep met truffelolie, croutons en waterkers is het tijd om voorgerecht nummer drie te onthullen. Het is deze Belgische klassieker geworden: zelfgemaakte garnaalkroketten. Ik koos voor de iets-snellere versie namelijk deze met een kant-en-klare bisque van garnaal. En ik kocht reeds gepelde grijze Noordzeegarnalen. Das wat werk uitgespaard.

Met een knapperig goudbruin korstje en een smeuïge vulling vol garnalen brengt dit klassieke gerecht een feestelijke sfeer aan tafel. Bereid met liefde zullen deze kroketten een onvergetelijke start van het diner vormen. Serveer ze met een fris citroenpartje en geniet van de rijke smaken die de feestdagen extra bijzonder maken.

Garnaalkroketten

Recipe by LizzylizzCourse: Voorgerecht
Personen

6

personen

Zelfgemaakte garnaalkroketten en een glaasje witte wijn. Zegt dat het een mooie start is van gezellig samenzijn. Genieten maar!

INGREDIËNTEN

  • Roux maken: 2 ajuinen, 300 gr bloem, 250 gr boter + 1,5 L bisque van garnaal

  • Vulling en smaakmakers: 1 EL mosterd, 150 ml volle room, 750 gr grijze Noordzeegarnalen + zout, piment d’Espelette en tabasco, krulpeterselie

  • Frituren: bloem, eiwit en panko

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de boter en stoof de ajuin aan. Voeg de bloem toe en roer enkele keren om. Wacht tot je een droge structuur krijgt. Voeg nu de bisque van garnalen toe. Roer glad en laat zachtjes garen gedurende +/- 20 minuten.
  • Voeg de mosterd, de room en de garnalen toe en breng op smaak met zout, Piment d’Espelette en tabasco.
  • Laat afkoelen en doe het mengsel in een spuitzak zonder spuitmond. Knip het puntje af en spuit op een bebloemde plateau. Vorm ze met de hand en rol door de bloem zodat alle zijden bebloemd zijn.
  • Haal de kroketten door het eiwit en 2 keer door de panko. Bak in frituurolie: 180°C – 3 à 4 minuten. Was de krulpeterselie en laat goed drogen op een doek. Frituur en bestrooi licht met zout. Serveer bij de kroketten.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...