Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Garnaalkroketten

door | 8 december 2023 | Voorgerecht

Subcategorie: Vis en zeevruchten
Seizoen: Het hele jaar door
Met een knapperig goudbruin korstje en een smeuïge vulling vol garnalen brengt dit klassieke gerecht een feestelijke sfeer aan tafel. Bereid met liefde zullen deze kroketten een onvergetelijke start van het diner vormen. Serveer ze met een fris citroenpartje en geniet van de rijke smaken die de feestdagen extra bijzonder maken.
garnaalkroketten op een bord gepresenteerd

Zelfgemaakte garnaalkroketten: hét ultieme voorgerecht.

Naast de coquilles in kreeftenroomsaus en de pastinaaksoep met truffelolie, croutons en waterkers is het tijd om voorgerecht nummer drie te onthullen. Het is deze Belgische klassieker geworden: zelfgemaakte garnaalkroketten. Ik koos voor de iets-snellere versie namelijk deze met een kant-en-klare bisque van garnaal. En ik kocht reeds gepelde grijze Noordzeegarnalen. Das wat werk uitgespaard.

Met een knapperig goudbruin korstje en een smeuïge vulling vol garnalen brengt dit klassieke gerecht een feestelijke sfeer aan tafel. Bereid met liefde zullen deze kroketten een onvergetelijke start van het diner vormen. Serveer ze met een fris citroenpartje en geniet van de rijke smaken die de feestdagen extra bijzonder maken.

Garnaalkroketten

Recipe by LizzylizzCourse: Voorgerecht
Personen

6

personen

Zelfgemaakte garnaalkroketten en een glaasje witte wijn. Zegt dat het een mooie start is van gezellig samenzijn. Genieten maar!

INGREDIËNTEN

  • Roux maken: 2 ajuinen, 300 gr bloem, 250 gr boter + 1,5 L bisque van garnaal

  • Vulling en smaakmakers: 1 EL mosterd, 150 ml volle room, 750 gr grijze Noordzeegarnalen + zout, piment d’Espelette en tabasco, krulpeterselie

  • Frituren: bloem, eiwit en panko

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de boter en stoof de ajuin aan. Voeg de bloem toe en roer enkele keren om. Wacht tot je een droge structuur krijgt. Voeg nu de bisque van garnalen toe. Roer glad en laat zachtjes garen gedurende +/- 20 minuten.
  • Voeg de mosterd, de room en de garnalen toe en breng op smaak met zout, Piment d’Espelette en tabasco.
  • Laat afkoelen en doe het mengsel in een spuitzak zonder spuitmond. Knip het puntje af en spuit op een bebloemde plateau. Vorm ze met de hand en rol door de bloem zodat alle zijden bebloemd zijn.
  • Haal de kroketten door het eiwit en 2 keer door de panko. Bak in frituurolie: 180°C – 3 à 4 minuten. Was de krulpeterselie en laat goed drogen op een doek. Frituur en bestrooi licht met zout. Serveer bij de kroketten.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...