Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Flan Patissier

door | 28 februari 2022 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Een taart die je in 1-2-3 bereidt en keer op keer verrassend lekker is. Op voorwaarde dat je van "gele crème" houdt natuurlijk. Want deze bodem van bladerdeeg wordt opgevuld met banketbakkersroom. Even de oven in en dan vooral goed laten afkoelen. Serveer deze flan patissier met een heerlijke kop koffie en ik ben zeker dat je punten scoort!
Lizzylizzblog

Na een heerlijke wandeling op zondagochtend konden we in de namiddag thuis genieten van een kop koffie en een stuk flan taart. Jawel hoor, na de Flan Karamel komt nu de Flan Patissier aan de beurt bij Lizzylizzblog. Ik gebruikte een rol kant-en-klaar bladerdeeg en zelfgemaakte banketbakkersroom. Verder heb je gewoon een oven nodig en tover je deze lekkere taart in een uurtje op tafel. Afkoelen is wel van essentieel belang, want de flan patissier is het beste als ze goed koel geserveerd wordt. Vandaar dat ik ze ‘s morgens maakte en we daarna die wandeling deden.

Flan Patissier

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Een taart die je in 1-2-3 bereidt en keer op keer verrassend lekker is. Op voorwaarde dat je van “gele crème” houdt natuurlijk. Want deze bodem van bladerdeeg wordt opgevuld met banketbakkersroom. Even de oven in en dan vooral goed laten afkoelen. Serveer deze flan patissier met een heerlijke kop koffie en ik ben zeker dat je punten scoort!

INGREDIËNTEN

  • Een rol kant-en-klaar bladerdeeg

  • Banketbakkersroom (maïzena, suiker, vanillestok, volle melk en eierdooiers) : recept

Bereidingswijze – verwarm de oven voor op 180°C

  • Bereid de banketbakkersroom.
  • Rol het vel bladerdeeg open in een ronde taartvorm. Druk de randen goed aan en vul met de banketbakkersroom.
  • Bak gedurende een 60-tal minuten tot je een echt, goede, zwarte korst krijgt.
  • Laat minstens 2-3u afkoelen in de frigo.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...