Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Flan Patissier

door | 28 februari 2022 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Een taart die je in 1-2-3 bereidt en keer op keer verrassend lekker is. Op voorwaarde dat je van "gele crème" houdt natuurlijk. Want deze bodem van bladerdeeg wordt opgevuld met banketbakkersroom. Even de oven in en dan vooral goed laten afkoelen. Serveer deze flan patissier met een heerlijke kop koffie en ik ben zeker dat je punten scoort!
Lizzylizzblog

Na een heerlijke wandeling op zondagochtend konden we in de namiddag thuis genieten van een kop koffie en een stuk flan taart. Jawel hoor, na de Flan Karamel komt nu de Flan Patissier aan de beurt bij Lizzylizzblog. Ik gebruikte een rol kant-en-klaar bladerdeeg en zelfgemaakte banketbakkersroom. Verder heb je gewoon een oven nodig en tover je deze lekkere taart in een uurtje op tafel. Afkoelen is wel van essentieel belang, want de flan patissier is het beste als ze goed koel geserveerd wordt. Vandaar dat ik ze ‘s morgens maakte en we daarna die wandeling deden.

Flan Patissier

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Een taart die je in 1-2-3 bereidt en keer op keer verrassend lekker is. Op voorwaarde dat je van “gele crème” houdt natuurlijk. Want deze bodem van bladerdeeg wordt opgevuld met banketbakkersroom. Even de oven in en dan vooral goed laten afkoelen. Serveer deze flan patissier met een heerlijke kop koffie en ik ben zeker dat je punten scoort!

INGREDIËNTEN

  • Een rol kant-en-klaar bladerdeeg

  • Banketbakkersroom (maïzena, suiker, vanillestok, volle melk en eierdooiers) : recept

Bereidingswijze – verwarm de oven voor op 180°C

  • Bereid de banketbakkersroom.
  • Rol het vel bladerdeeg open in een ronde taartvorm. Druk de randen goed aan en vul met de banketbakkersroom.
  • Bak gedurende een 60-tal minuten tot je een echt, goede, zwarte korst krijgt.
  • Laat minstens 2-3u afkoelen in de frigo.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...