Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Twix Tartelettes

door | 26 september 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Hij had zin in een "Chacha" en toen ik online de boodschappen bestelde, viel mijn oog dan weer op een "Twix". Je kent ze hé, die twee chocoladerepen met een laagje karamel. Benieuwd wat jij van deze twix tartelettes vindt!
Lizzylizzblog

Hij had zin in een “Chacha” en toen ik online de boodschappen bestelde, viel mijn oog dan weer op een “Twix”. Je kent ze hé, die twee chocoladerepen met een laagje karamel. Maar weet je ook nog hoe ze vroeger heetten? Raider 😉 jeugdherinneringen alom!

Plots kreeg ik dus het gedacht dat ik wel zin had in deze combinatie van smaken en trok mijn voorraadkast open. Geen Twix te vinden uiteraard – ook niet verstopt op de geheime plaats die de husbie niet kent – maar wel de nodige ingrediënten in huis om mini-zanddeeg bodempjes te maken die ik opvul met een laag karamel en een laag chocolade ganache. Aan de slag!

Ingrediënten & bereiding tartelettes

250 gr fijne griessuiker, 2 eieren, snuifje zout

500 gr bloem voor patisserie

250 gr goeie roomboter

Klop de suiker en de eieren op en voeg het snuifje zout toe. Mix er de bloem onder tot een kruimelig mengsel. Maak de boter mals door er stevig in te knijpen en meng deze vervolgens onder het kruimelig mengsel. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol er je deegmassa op tot een bolleke. Wikkel deze deegbal in vershoudfolie en laat 1u afkoelen in de frigo.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een bebloemde deegrol uit op je werkvlak. Leg vervolgens het deeg over je vormpjes en duw met je vingers het deeg goed aan in elk vormpje. Om het overtollig deeg te verwijderen, rol je met je deegrol over de vormpjes en zo hou je enkel het nodige deeg in de vormpjes en wordt de rest verwijderd.

Leg verkreukeld bakpapier op je deeg en vul de vormpjes met ongekookte rijst. Bak het deeg af gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.

Ingrediënten & bereiding karamel vulling

Dit is het meest eenvoudige karamel recept dat ik ken en het is niet van mij. Alle eer komt toe aan Myriam van Hap en Tap.

Verwarm 100 gr Werther’s Echte karamelsnoepjes met 50 ml slagroom (40%) op een zacht vuurtje, onder voortdurend roeren. Ik voegde op het einde 1 EL Monin karamel siroop toe. Kwestie van nog een extra touch te geven!

Haal ondertussen de mini-tartelettes uit de oven. De eerste laag, de karamel laag mag je nu in de tartelettes gieten. Zet de tartelettes 15 minuten in de diepvries. Maak vervolgens de chocolade ganache.

Ingrediënten & bereiding chocolade ganache

40 gr boter, 50 ml slagroom (40%)

100 gr melkchocolade met hazelnoten

Laat de boter en de slagroom opkoken, haal van het vuur en roer er de chocoladebrokken onder tot je een mooie ganache bekomt.

Haal de tartelettes uit de diepvries en giet de tweede laag, de chocolade laag, nu over de karamel laag. Zet opnieuw 15 minuten in de diepvries.

Net voor het serveren werkte ik de mini-tartelettes nog af met wat verbrokkeld zandkoekjesdeeg.

Ik zou zeggen, geniet! Ze zijn overheerlijk, geen woorden voor. Please please maak deze mini taartjes en laat mij weten wat jij er van vindt. Ik zou het leuk vinden als je me tagt 😉

2 Reacties

  1. stefaanvivant

    Om duimen en vingers van af te likken 🥰

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Boursin 2-daagse

Boursin 2-daagse

Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...