Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Twix Tartelettes

door | 26 september 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Hij had zin in een "Chacha" en toen ik online de boodschappen bestelde, viel mijn oog dan weer op een "Twix". Je kent ze hé, die twee chocoladerepen met een laagje karamel. Benieuwd wat jij van deze twix tartelettes vindt!
Lizzylizzblog

Hij had zin in een “Chacha” en toen ik online de boodschappen bestelde, viel mijn oog dan weer op een “Twix”. Je kent ze hé, die twee chocoladerepen met een laagje karamel. Maar weet je ook nog hoe ze vroeger heetten? Raider 😉 jeugdherinneringen alom!

Plots kreeg ik dus het gedacht dat ik wel zin had in deze combinatie van smaken en trok mijn voorraadkast open. Geen Twix te vinden uiteraard – ook niet verstopt op de geheime plaats die de husbie niet kent – maar wel de nodige ingrediënten in huis om mini-zanddeeg bodempjes te maken die ik opvul met een laag karamel en een laag chocolade ganache. Aan de slag!

Ingrediënten & bereiding tartelettes

250 gr fijne griessuiker, 2 eieren, snuifje zout

500 gr bloem voor patisserie

250 gr goeie roomboter

Klop de suiker en de eieren op en voeg het snuifje zout toe. Mix er de bloem onder tot een kruimelig mengsel. Maak de boter mals door er stevig in te knijpen en meng deze vervolgens onder het kruimelig mengsel. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol er je deegmassa op tot een bolleke. Wikkel deze deegbal in vershoudfolie en laat 1u afkoelen in de frigo.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een bebloemde deegrol uit op je werkvlak. Leg vervolgens het deeg over je vormpjes en duw met je vingers het deeg goed aan in elk vormpje. Om het overtollig deeg te verwijderen, rol je met je deegrol over de vormpjes en zo hou je enkel het nodige deeg in de vormpjes en wordt de rest verwijderd.

Leg verkreukeld bakpapier op je deeg en vul de vormpjes met ongekookte rijst. Bak het deeg af gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.

Ingrediënten & bereiding karamel vulling

Dit is het meest eenvoudige karamel recept dat ik ken en het is niet van mij. Alle eer komt toe aan Myriam van Hap en Tap.

Verwarm 100 gr Werther’s Echte karamelsnoepjes met 50 ml slagroom (40%) op een zacht vuurtje, onder voortdurend roeren. Ik voegde op het einde 1 EL Monin karamel siroop toe. Kwestie van nog een extra touch te geven!

Haal ondertussen de mini-tartelettes uit de oven. De eerste laag, de karamel laag mag je nu in de tartelettes gieten. Zet de tartelettes 15 minuten in de diepvries. Maak vervolgens de chocolade ganache.

Ingrediënten & bereiding chocolade ganache

40 gr boter, 50 ml slagroom (40%)

100 gr melkchocolade met hazelnoten

Laat de boter en de slagroom opkoken, haal van het vuur en roer er de chocoladebrokken onder tot je een mooie ganache bekomt.

Haal de tartelettes uit de diepvries en giet de tweede laag, de chocolade laag, nu over de karamel laag. Zet opnieuw 15 minuten in de diepvries.

Net voor het serveren werkte ik de mini-tartelettes nog af met wat verbrokkeld zandkoekjesdeeg.

Ik zou zeggen, geniet! Ze zijn overheerlijk, geen woorden voor. Please please maak deze mini taartjes en laat mij weten wat jij er van vindt. Ik zou het leuk vinden als je me tagt 😉

2 Reacties

  1. stefaanvivant

    Om duimen en vingers van af te likken 🥰

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Hoogstraten Glamping

Hoogstraten Glamping

Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...