Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Twix Tartelettes

door | 26 september 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Hij had zin in een "Chacha" en toen ik online de boodschappen bestelde, viel mijn oog dan weer op een "Twix". Je kent ze hé, die twee chocoladerepen met een laagje karamel. Benieuwd wat jij van deze twix tartelettes vindt!
Lizzylizzblog

Hij had zin in een “Chacha” en toen ik online de boodschappen bestelde, viel mijn oog dan weer op een “Twix”. Je kent ze hé, die twee chocoladerepen met een laagje karamel. Maar weet je ook nog hoe ze vroeger heetten? Raider 😉 jeugdherinneringen alom!

Plots kreeg ik dus het gedacht dat ik wel zin had in deze combinatie van smaken en trok mijn voorraadkast open. Geen Twix te vinden uiteraard – ook niet verstopt op de geheime plaats die de husbie niet kent – maar wel de nodige ingrediënten in huis om mini-zanddeeg bodempjes te maken die ik opvul met een laag karamel en een laag chocolade ganache. Aan de slag!

Ingrediënten & bereiding tartelettes

250 gr fijne griessuiker, 2 eieren, snuifje zout

500 gr bloem voor patisserie

250 gr goeie roomboter

Klop de suiker en de eieren op en voeg het snuifje zout toe. Mix er de bloem onder tot een kruimelig mengsel. Maak de boter mals door er stevig in te knijpen en meng deze vervolgens onder het kruimelig mengsel. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol er je deegmassa op tot een bolleke. Wikkel deze deegbal in vershoudfolie en laat 1u afkoelen in de frigo.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een bebloemde deegrol uit op je werkvlak. Leg vervolgens het deeg over je vormpjes en duw met je vingers het deeg goed aan in elk vormpje. Om het overtollig deeg te verwijderen, rol je met je deegrol over de vormpjes en zo hou je enkel het nodige deeg in de vormpjes en wordt de rest verwijderd.

Leg verkreukeld bakpapier op je deeg en vul de vormpjes met ongekookte rijst. Bak het deeg af gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.

Ingrediënten & bereiding karamel vulling

Dit is het meest eenvoudige karamel recept dat ik ken en het is niet van mij. Alle eer komt toe aan Myriam van Hap en Tap.

Verwarm 100 gr Werther’s Echte karamelsnoepjes met 50 ml slagroom (40%) op een zacht vuurtje, onder voortdurend roeren. Ik voegde op het einde 1 EL Monin karamel siroop toe. Kwestie van nog een extra touch te geven!

Haal ondertussen de mini-tartelettes uit de oven. De eerste laag, de karamel laag mag je nu in de tartelettes gieten. Zet de tartelettes 15 minuten in de diepvries. Maak vervolgens de chocolade ganache.

Ingrediënten & bereiding chocolade ganache

40 gr boter, 50 ml slagroom (40%)

100 gr melkchocolade met hazelnoten

Laat de boter en de slagroom opkoken, haal van het vuur en roer er de chocoladebrokken onder tot je een mooie ganache bekomt.

Haal de tartelettes uit de diepvries en giet de tweede laag, de chocolade laag, nu over de karamel laag. Zet opnieuw 15 minuten in de diepvries.

Net voor het serveren werkte ik de mini-tartelettes nog af met wat verbrokkeld zandkoekjesdeeg.

Ik zou zeggen, geniet! Ze zijn overheerlijk, geen woorden voor. Please please maak deze mini taartjes en laat mij weten wat jij er van vindt. Ik zou het leuk vinden als je me tagt 😉

2 Reacties

  1. stefaanvivant

    Om duimen en vingers van af te likken 🥰

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Cheesecake glaasjes

Cheesecake glaasjes

Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Roodeberg Black (rood)

Roodeberg Black (rood)

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...