Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pastinaaksoep met truffelolie, croutons en waterkers

door | 7 december 2023 | Soep, Recepten

Soep
Winter
Kerst
Een luxueuze touch geven aan pastinaaksoep: dat klinkt als het perfecte Kerst voorgerecht. Ik koos voor truffelolie, croutons en waterkers. Aan tafel!

Een luxe pastinaaksoep als kerst voorgerecht: en waarom niet zegt.

Koken met seizoensgroenten, ik ben fan! Pastinaak komt hier eigenlijk nog maar sinds een paar jaar in huis. Eerlijk… ik kende de groente niet en wist eigenlijk helemaal niet hoe deze smaakte. En dan zette ik de stap en maakte voor het eerst een pastinaak soep. Die ondertussen al vele keren op tafel is gekomen, want we zijn er beiden verzot op. Zo zie je maar dat verborgen groenten zoals pastinaak echt wel eens de moeite waard zijn om uit te proberen. Lust je ze niet, wel niets verloren. Lust je ze wel, dan heb je serieus gewonnen.

Ik wou de pastinaak soep pimpen en ze in een wat luxueuzere versie serveren. Vandaar het idee om er truffelolie aan te toe te voegen. Het geeft je direct dat Kerstgevoel. De zelfgemaakte croutons (link naar het recept; vervang de za’atar ditmaal door zeezout) die horen hier standaard bij een homemade soepje. Altijd wel wat oud brood dat blijft liggen, dus das dan ook mooi meegenomen als we dat kunnen verwerken. Afwerken deed ik met groene waterkers. Oogt mooi en gaat qua smaak ook bij de combi pastinaak-truffel.

Pastinaaksoep met truffelolie, croutons en waterkers

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Seizoensgebonden koken das dus soep maken van pastinaak. Deze is hier al vele keren op tafel gekomen, maar dit keer gaf ik er een luxueuze touch aan. Afwerken met truffelolie, croutons en waterkers. Aan tafel!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie, 1 gele ui, 1 knoflookteen, 1 preistengel

  • 500 gr pastinaak, 1 gele biet, 1 groene appel

  • 2 groentenbouillonblokjes, 1L water

  • Afwerking: truffelolie, zelfgemaakte croutons, waterkers

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de ui en pel de knoflook; snipper beide fijn. Was de preistengel en snij in schijfjes. Stoof deze zachtjes aan in olijfolie.
  • Schil de pastinaak en de gele biet; snij beide in kleine blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in brunoise. Voeg deze toe aan het prei-ui-knoflook mengsel. Roer enkele malen om en laat een paar minuten aanstoven.
  • Verbrokkel de bouillonblokjes over de groenten en giet er vervolgens het water over. Laat afgedekt pruttelen gedurende 20 minuten.
  • Haal de soep van het vuur, pureer met een keukenblender (geeft een zachte, smeuïge structuur) en werk af met truffelolie, croutons en waterkers.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

    Luxe dessertkoekjes

    Luxe dessertkoekjes

    Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....