Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Peren cake

door | 15 maart 2023 | Zoet, Gebak en koekjes, Recepten, Samenwerking

Gebak en koekjes
Herfst
Het was een testje en het viel van de eerste keer in de smaak. Deze peren cake is op basis van magere verse kaas en is lekker smeuïg van structuur. De perfecte ontbijt cake!

Een smeuïge cake op basis van verse magere kaas en heerlijk gevuld met conference peren, mmm!

Cake eet ik meestal als tussendoortje of als toetje bij de koffie. Nooit als ontbijt. Dan ga ik gewoonlijk voor een boterham of een kom granola. Maar ik wou het toch eens proberen en dacht na over hoe ik de cake smeuïg zou krijgen. Zo kwam ik bij verse magere kaas. Uittesten en proeven maar. En weet je wat? Eigenlijk al van de eerste keer goedgekeurd en lekker bevonden. Leuk hé!

Peren cake

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

8

personen

Het was een testje en het viel van de eerste keer in de smaak. Deze peren cake is op basis van magere verse kaas en is lekker smeuïg van structuur. De perfecte ontbijt cake!

INGREDIËNTEN

  • 2 potjes magere verse kaas (2 x 180 gr) – 200 gr fijne suiker – 2 zakjes vanillesuiker – 2 eieren – 85 gr roomboter

  • 250 gr patisseriebloem – snuifje zout – 1 KL bakpoeder

  • 3 conference peren

  • Afwerking: poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GR C

  • Doe de magere verse kaas samen met de suiker, vanillesuiker, eieren en de gesmolten boter in de mengkom van je keukenrobot. Meng en zeef er vervolgens de bloem bij. Doe er het bakpoeder en het snuifje zout bij.
  • Schil 2 peren, snij in blokjes en meng onder het deeg. Giet het deeg in een ingevette cake vorm. Schil de derde peer en snij ze in de lengte in lange schijven die je vervolgens boven in het deeg duwt.
  • Bak 60 minuten in de oven (afhankelijk van het type oven dat je gebruikt). Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

    2 Reacties

    1. Katrien Van Cutsem

      Hmmm wat was deze heerlijk. Lekker sappige cake, een echte aanrader!

      Antwoord

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...