Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ravioli tomaat-burrata

door | 29 maart 2024 | Hoofdgerecht

Pasta
Lente
Pasen
Ravioli tomaat-burrata, verrijkt met sappige kerstomaten en pittige rucola. Gehuld in een zalige saus op basis van kalfsfond en culinaire room. Lees verder voor het volledige recept en verwen je smaakpapillen met Pasen!
Bord gevuld met ravioli tomaat-burrata en afgewerkt met rucola en Parmezaan schilfers

Geen zin in een hele Paas menu? Ga dan voor verse, opgevulde ravioli en sluit af met een Paas dessert.

Het waren hectische weken en eerlijk, ik heb even nood aan wat ademruimte en rust. Heel bewust dus gekozen om dit jaar geen grote Paas menu te maken, maar voor een eenvoudig, doch zeer smaakvol hoofdgerecht te gaan. Eentje waar ik gebruik heb gemaakt van verse, kant-en-klare ravioli.

Tomaat-burrata, een magisch duo voor ravioli.

Je vindt deze tegenwoordig in heel wat supermarkten en bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende smaken. Denk maar aan ricotta-citroen, spinazie-ricotta, tomaat-mozzarella,… De uitdaging is er bijpassende groenten en een sausje bij te bedenken. Ik wou eerst voor de ricotta-citroen versie gaan en die combineren met gerookte zalm en spinazie. Maar die waren helaas niet voorradig in mijn supermarkt. De tweede keuze was echter snel gemaakt, de verse ravioli gevuld met tomaat-burrata. Samen met een saus die ik bereid op basis van kalfsfond en culinaire room. Qua groenten ga ik voor kerstomaten en rucola. Afwerken sowieso met Parmezaans kaasschilfers. Dit is zo’n gerecht dat je smaakpapillen streelt, waarmee je jouw gasten verrast en waaraan je echt geen uren tijd dient te verspillen. ‘t is dus een perfect WIN-WIN gerechtje!

Zoals in de intro van dit blogartikel geschreven, geen groot Paas menu hier, enkel een smakelijk hoofdgerecht en een Paas dessert. Ik geef jullie onderaan wat ideetjes mee welk dessert je zou kunnen kiezen. Zalig Paasfeest mensen! Geniet van het verlengd weekend en neem de tijd om te ontspannen. Het weer zou wel eens goed kunnen meevallen, dus zit er hopelijk een wandeling of een fietstochtje in. Duimen maar.

Ravioli tomaat-burrata

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Ravioli tomaat-burrata, verrijkt met sappige kerstomaten en pittige rucola. Gehuld in een zalige saus op basis van kalfsfond en culinaire room. Lees verder voor het volledige recept en verwen je smaakpapillen met Pasen!

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de verse pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde sjalot zachtjes aan in olijfolie. Voeg de in partjes gesneden kerstomaten toe en roer enkele malen om.
  • Doe er vervolgens de kalfsfond bij en laten even pruttelen. Dan mag de culinaire room er bij en die laat je reduceren tot jouw saus de juiste dikte heeft. Afkruiden doen we met een draai van de pepermolen. Je kan op dit moment ook al wat rucola door je saus roeren.
  • Serveren doe ik met Parmezaan schilfers en nog wat verse rucola bovenop. Je kan dit gerecht extra pimpen door bovenop geroosterde pijnboompitten te leggen. Vind je deze te duur, vervang ze dan door zonnebloempitten.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...