Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ovenschotel met rijst, ballekes en groene asperges

door | 23 maart 2022 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vlees en gevogelte
Lente
Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Het aller-aller-allerbeste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.
Lizzylizzblog

Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Ik ga vandaag voor groene asperges en versier de schotel met groene kruiden (affila cress). En het aller-aller-beste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.

Ovenschotel met rijst, ballekes en groene asperges

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Het aller-aller-allerbeste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.

INGREDIËNTEN

  • Een 15-tal ballekes (ik gebruikte IKEA-ballekes)

  • Een bakje groene asperges, 1 ui, 1 knoflookteen, olijfolie

  • 150 gr witte rijst, gedroogde oregano en basilicum, 300 ml kalfsfond, een blok feta kaas

  • Afwerking: groene kruiden (affila cress)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180 gr celsius

  • Stoof de groene asperges aan in olijfolie; verwijder ze uit de pan & zet opzij.
  • Gebruik dezelfde pan om nu de ui en de knoflook aan te stoven; voeg de ballekes toe en laat ze even mee bakken.
  • Giet er de rijst bij en kruid met de oregano en de basilicum. Roer enkele keren om met een houten lepel. Blus met de kalfsfond, dek af en laat pruttelen gedurende 15 minuten.
  • Schep het rijstmengsel over in een ovenschotel, leg er de groen asperges op en verbrokkel er de feta over. Laat nog een 10-tal minuten verder in de oven garen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...