Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ovenschotel met rijst, ballekes en groene asperges

door | 23 maart 2022 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vlees en gevogelte
Lente
Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Het aller-aller-allerbeste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.
Lizzylizzblog

Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Ik ga vandaag voor groene asperges en versier de schotel met groene kruiden (affila cress). En het aller-aller-beste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.

Ovenschotel met rijst, ballekes en groene asperges

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Het aller-aller-allerbeste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.

INGREDIËNTEN

  • Een 15-tal ballekes (ik gebruikte IKEA-ballekes)

  • Een bakje groene asperges, 1 ui, 1 knoflookteen, olijfolie

  • 150 gr witte rijst, gedroogde oregano en basilicum, 300 ml kalfsfond, een blok feta kaas

  • Afwerking: groene kruiden (affila cress)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180 gr celsius

  • Stoof de groene asperges aan in olijfolie; verwijder ze uit de pan & zet opzij.
  • Gebruik dezelfde pan om nu de ui en de knoflook aan te stoven; voeg de ballekes toe en laat ze even mee bakken.
  • Giet er de rijst bij en kruid met de oregano en de basilicum. Roer enkele keren om met een houten lepel. Blus met de kalfsfond, dek af en laat pruttelen gedurende 15 minuten.
  • Schep het rijstmengsel over in een ovenschotel, leg er de groen asperges op en verbrokkel er de feta over. Laat nog een 10-tal minuten verder in de oven garen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...