Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ovenschotel met rijst, ballekes en groene asperges

door | 23 maart 2022 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vlees en gevogelte
Lente
Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Het aller-aller-allerbeste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.
Lizzylizzblog

Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Ik ga vandaag voor groene asperges en versier de schotel met groene kruiden (affila cress). En het aller-aller-beste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.

Ovenschotel met rijst, ballekes en groene asperges

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Het aller-aller-allerbeste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.

INGREDIËNTEN

  • Een 15-tal ballekes (ik gebruikte IKEA-ballekes)

  • Een bakje groene asperges, 1 ui, 1 knoflookteen, olijfolie

  • 150 gr witte rijst, gedroogde oregano en basilicum, 300 ml kalfsfond, een blok feta kaas

  • Afwerking: groene kruiden (affila cress)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180 gr celsius

  • Stoof de groene asperges aan in olijfolie; verwijder ze uit de pan & zet opzij.
  • Gebruik dezelfde pan om nu de ui en de knoflook aan te stoven; voeg de ballekes toe en laat ze even mee bakken.
  • Giet er de rijst bij en kruid met de oregano en de basilicum. Roer enkele keren om met een houten lepel. Blus met de kalfsfond, dek af en laat pruttelen gedurende 15 minuten.
  • Schep het rijstmengsel over in een ovenschotel, leg er de groen asperges op en verbrokkel er de feta over. Laat nog een 10-tal minuten verder in de oven garen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...