Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

De niet-zo-typische ovenschotel

door | 23 maart 2022 | Hoofdgerecht, Ovenschotels, Rijstgerechten

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Makkelijke ovenschotels zijn life savers. Weinig afwas, veel smaak. Én groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting.
ovenschotel met rijst, ballekes en groen asperges

Makkelijke ovenschotels zijn lifesavers. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Kom eens uit je comfortzone en laat de klassieke ovenschotels zoals witloof met kaas en hesp (recept) of lasagne (recept) even links liggen. Ik ga vandaag voor groene asperges en versier de schotel met groene kruiden (affila cress). En het aller-aller-beste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.

Easy Peasy variëren met deze ovenschotel

Het is zo’n typische schotel die je helemaal kan aanpassen aan het seizoen. Kies de groenten die jij graag eet en die momenteel op de seizoenskalender staan. Of vervang de ballekes door kippengehakt ballekes of een vegetarische optie. Ook met de feta kaas kan je afwisselen. Kies een andere kaassoort en zo zal deze schotel nooit vervelen. Benieuwd naar jouw creaties. Aarzel niet hieronder in de commentarenzone jouw ideetjes achter te laten.

Ovenschotel met rijst, ballekes en groene asperges

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Dit zijn de lifesavers. De makkelijke ovenschotels. Weinig afwas, veel smaak. Zo omschrijf ik ze het liefst. En groentjes toevoegen, dat kan je zo veel als je wil en volgens jouw eigen goesting. Het aller-aller-allerbeste aan deze ovenschotel? De verbrokkelde feta smelt en maakt deze lekker smeuïg.

INGREDIËNTEN

  • Een 15-tal ballekes (ik gebruikte IKEA-ballekes)

  • Een bakje groene asperges, 1 ui, 1 knoflookteen, olijfolie

  • 150 gr witte rijst, gedroogde oregano en basilicum, 300 ml kalfsfond, een blok feta kaas

  • Afwerking: groene kruiden (affila cress)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180 gr celsius

  • Stoof de groene asperges aan in olijfolie; verwijder ze uit de pan & zet opzij.
  • Gebruik dezelfde pan om nu de ui en de knoflook aan te stoven; voeg de ballekes toe en laat ze even mee bakken.
  • Giet er de rijst bij en kruid met de oregano en de basilicum. Roer enkele keren om met een houten lepel. Blus met de kalfsfond, dek af en laat pruttelen gedurende 15 minuten.
  • Schep het rijstmengsel over in een ovenschotel, leg er de groen asperges op en verbrokkel er de feta over. Laat nog een 10-tal minuten verder in de oven garen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 98 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...