Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Parelcouscous met zalm in een kruidenroomsaus

door | 11 april 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis en zeevruchten
Zomer
Gerookte zalm komt hier niet vaak op tafel. De reden? De echtgenoot is geen fan. Maar ik wel! Wat denk je van deze schotel met parelcouscous en gerookte zalm in een kruidenroomsaus: proeven?
Lizzylizzblog

Ik had nog een restje broccolini en wat sluimererwten. Neen, broccolini is geen mini-broccoli (ik dacht dat trouwens ook hoor). Maar wel een kruising van broccoli en een Chinese koolsoort. Je herkent ze aan hun lange steel. Ik wokte ze kort aan in wat arachide olie en bestrooide ze met witte sesamzaadjes. Ze gingen de koelkast in om de dag nadien te verwerken in deze parelcouscous schotel.

Gerookte zalm komt hier niet zo vaak op tafel. De reden? De echtgenoot is geen fan. Maar ik wel! En deze keer had ik er echt zo’n zin in, dus dat schone stukje zalm lachte me hartelijk toe. Een saus hoort er ook bij natuurlijk. Een kruidenroomsaus op basis van kruidenkaas (type Boursin) en de lichte culinaire room van Campina. Dat moet smaken denk ik dan!

Parelcouscous met gerookte zalm in een kruidenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Gerookte zalm komt hier niet vaak op tafel. De reden? De echtgenoot is geen fan. Maar ik wel! Wat denk je van deze schotel met parelcouscous en gerookte zalm in een kruidenroomsaus: proeven?

INGREDIËNTEN

  • Groenten “restje” : broccolini en enkele sluimererwten – arachide olie – witte sesamzaadjes

  • Parelcouscous (125gr – ongekookt)

  • 1 stuk gerookte zalm – peper en zout – olijfolie + klont boter

  • 1 sjalot – 1 knoflookteen – een handvol verse groene kruiden (oregano, peterselie en bieslook) – 150 ml groentefond – 200 ml lichte culinaire room – sap van een halve citroen

BEREIDINGSWIJZE

  • Het restje groenten wok ik in olijfolie in een wokpan en bestrooi ik met de witte sesamzaadjes.
  • De parelcouscous kook ik volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de zalm lang beide kanten kort aan in de olijfolie met boter. Kruid met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
  • Gebruik dezelfde braadpan om er nu de fijngesnipperde sjalot en knoflookteen in aan te stoven. Doe er de fijngesneden groene kruiden bij en roer even om. Giet er de groentefond bij, laat even op het vuur staan. Voeg er vervolgens de room bij en laat pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt. Werk af met het citroensap.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...