Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Parelcouscous met zalm in een kruidenroomsaus

door | 11 april 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis en zeevruchten
Zomer
Gerookte zalm komt hier niet vaak op tafel. De reden? De echtgenoot is geen fan. Maar ik wel! Wat denk je van deze schotel met parelcouscous en gerookte zalm in een kruidenroomsaus: proeven?
Lizzylizzblog

Ik had nog een restje broccolini en wat sluimererwten. Neen, broccolini is geen mini-broccoli (ik dacht dat trouwens ook hoor). Maar wel een kruising van broccoli en een Chinese koolsoort. Je herkent ze aan hun lange steel. Ik wokte ze kort aan in wat arachide olie en bestrooide ze met witte sesamzaadjes. Ze gingen de koelkast in om de dag nadien te verwerken in deze parelcouscous schotel.

Gerookte zalm komt hier niet zo vaak op tafel. De reden? De echtgenoot is geen fan. Maar ik wel! En deze keer had ik er echt zo’n zin in, dus dat schone stukje zalm lachte me hartelijk toe. Een saus hoort er ook bij natuurlijk. Een kruidenroomsaus op basis van kruidenkaas (type Boursin) en de lichte culinaire room van Campina. Dat moet smaken denk ik dan!

Parelcouscous met gerookte zalm in een kruidenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Gerookte zalm komt hier niet vaak op tafel. De reden? De echtgenoot is geen fan. Maar ik wel! Wat denk je van deze schotel met parelcouscous en gerookte zalm in een kruidenroomsaus: proeven?

INGREDIËNTEN

  • Groenten “restje” : broccolini en enkele sluimererwten – arachide olie – witte sesamzaadjes

  • Parelcouscous (125gr – ongekookt)

  • 1 stuk gerookte zalm – peper en zout – olijfolie + klont boter

  • 1 sjalot – 1 knoflookteen – een handvol verse groene kruiden (oregano, peterselie en bieslook) – 150 ml groentefond – 200 ml lichte culinaire room – sap van een halve citroen

BEREIDINGSWIJZE

  • Het restje groenten wok ik in olijfolie in een wokpan en bestrooi ik met de witte sesamzaadjes.
  • De parelcouscous kook ik volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de zalm lang beide kanten kort aan in de olijfolie met boter. Kruid met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
  • Gebruik dezelfde braadpan om er nu de fijngesnipperde sjalot en knoflookteen in aan te stoven. Doe er de fijngesneden groene kruiden bij en roer even om. Giet er de groentefond bij, laat even op het vuur staan. Voeg er vervolgens de room bij en laat pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt. Werk af met het citroensap.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...