Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ragout van kip

door | 5 februari 2023 | Hoofdgerecht, Stoofpotjes

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Goeie kwalitatieve producten gebruiken en de juiste smaakcombinaties weten te vinden, daar gaat het hem meestal om. Ik maakte een ragout van Mechelse koekoek. Neem snel een kijkje welke smaken ik er aan toevoegde.

Goeie kwalitatieve producten gebruiken en de juiste smaakcombinaties weten te vinden, daar gaat het hem meestal om. Ik maakte een ragout van Mechelse koekoek met Parijse champignons en balletjes. Afkruiden deed ik aan de hand van frisse citroenpeper en afwerken uiteraard met verse peterselie.

De “triple lemon pepper” is een mengeling van zwarte peper, szechuan peper, gedroogde citroenschil en citroenverbena. Je kan ook perfect de smaak nabootsen door zwarte peper te gebruiken en daar wat zeste van citroen bij te schaven.

Ragout van kip

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Lekkere stoofpotjes daar zijn we verzot op. Deze ragout van Mechelse koekoek is daar een perfect voorbeeld van. Met Parijse champignons en afgekruid met frisse citroenpeper. Heerlijk!

INGREDIËNTEN

  • 1 Mechelse koekoek – kruidentuiltje (tijm, peterselietakjes, laurierblad) – zout

  • Een goeie klont boter – 1 grote ui – 2 EL bloem voor sauzen – kippenbouillon (die heb je van het koken van de Mechelse koekoek)

  • Culinaire room – Parijse champignons (geblancheerd in citroenwater of uit blik) – triple lemon pepper – verse peterselie

  • 150 gr gehakt (om ballekes van te draaien)

BEREIDINGSWIJZE

  • Leg de Mechelse koekoek in een diepe soepkom, doe er het samengebonden kruidentuiltje bij en overgiet met water tot de kip “onder” ligt. Voeg een snuifje zout toe. Laat koken tot de kip gaar is (afhankelijk van de grootte van je Mechelse koekoek). Af en toe het wit gevormd schuim met een schuimspaan verwijderen. Laat vervolgens de kip met de bouillon een paar uur afkoelen. Ik doe dit meestal ’s avonds zodat het tijdens de nacht kan afkoelen en ik de dag erna de ragout kan maken. Ik lepel er wel een paar lepels uit om hierin apart de gehaktballetjes te koken.
  • Verwijder de Mechelse koekoek uit de bouillon, haal er het vel af en pluk het vlees in grove stukken. Zeef de bouillon in een puntzeef.
  • Smelt de boter en stoof er de ui in aan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer tot je een roux bekomt (ruikt naar koekjes). Voeg nu de bouillon geleidelijk aan toe. Dan mag je de room erbij gieten en laat je nog even pruttelen tot je een vloeiende saus bekomt. Af en toe eens roeren met een houten spatel is aangeraden.
  • Bak de Parijse champignons kort aan in boter. Voeg de kip, champignons en balletjes toe. Afkruiden met citroenpeper en verse peterselie.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

    Pompoen lasagne

    Pompoen lasagne

    De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...