Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ragout van kip

door | 5 februari 2023 | Hoofdgerecht, Stoofpotjes

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Goeie kwalitatieve producten gebruiken en de juiste smaakcombinaties weten te vinden, daar gaat het hem meestal om. Ik maakte een ragout van Mechelse koekoek. Neem snel een kijkje welke smaken ik er aan toevoegde.

Goeie kwalitatieve producten gebruiken en de juiste smaakcombinaties weten te vinden, daar gaat het hem meestal om. Ik maakte een ragout van Mechelse koekoek met Parijse champignons en balletjes. Afkruiden deed ik aan de hand van frisse citroenpeper en afwerken uiteraard met verse peterselie.

De “triple lemon pepper” is een mengeling van zwarte peper, szechuan peper, gedroogde citroenschil en citroenverbena. Je kan ook perfect de smaak nabootsen door zwarte peper te gebruiken en daar wat zeste van citroen bij te schaven.

Ragout van kip

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Lekkere stoofpotjes daar zijn we verzot op. Deze ragout van Mechelse koekoek is daar een perfect voorbeeld van. Met Parijse champignons en afgekruid met frisse citroenpeper. Heerlijk!

INGREDIËNTEN

  • 1 Mechelse koekoek – kruidentuiltje (tijm, peterselietakjes, laurierblad) – zout

  • Een goeie klont boter – 1 grote ui – 2 EL bloem voor sauzen – kippenbouillon (die heb je van het koken van de Mechelse koekoek)

  • Culinaire room – Parijse champignons (geblancheerd in citroenwater of uit blik) – triple lemon pepper – verse peterselie

  • 150 gr gehakt (om ballekes van te draaien)

BEREIDINGSWIJZE

  • Leg de Mechelse koekoek in een diepe soepkom, doe er het samengebonden kruidentuiltje bij en overgiet met water tot de kip “onder” ligt. Voeg een snuifje zout toe. Laat koken tot de kip gaar is (afhankelijk van de grootte van je Mechelse koekoek). Af en toe het wit gevormd schuim met een schuimspaan verwijderen. Laat vervolgens de kip met de bouillon een paar uur afkoelen. Ik doe dit meestal ‘s avonds zodat het tijdens de nacht kan afkoelen en ik de dag erna de ragout kan maken. Ik lepel er wel een paar lepels uit om hierin apart de gehaktballetjes te koken.
  • Verwijder de Mechelse koekoek uit de bouillon, haal er het vel af en pluk het vlees in grove stukken. Zeef de bouillon in een puntzeef.
  • Smelt de boter en stoof er de ui in aan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer tot je een roux bekomt (ruikt naar koekjes). Voeg nu de bouillon geleidelijk aan toe. Dan mag je de room erbij gieten en laat je nog even pruttelen tot je een vloeiende saus bekomt. Af en toe eens roeren met een houten spatel is aangeraden.
  • Bak de Parijse champignons kort aan in boter. Voeg de kip, champignons en balletjes toe. Afkruiden met citroenpeper en verse peterselie.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...