Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ragout van kip

door | 5 februari 2023 | Hoofdgerecht, Stoofpotjes

Subcategorie: Vlees en gevogelte
Seizoen: Het hele jaar door
Goeie kwalitatieve producten gebruiken en de juiste smaakcombinaties weten te vinden, daar gaat het hem meestal om. Ik maakte een ragout van Mechelse koekoek. Neem snel een kijkje welke smaken ik er aan toevoegde.

Goeie kwalitatieve producten gebruiken en de juiste smaakcombinaties weten te vinden, daar gaat het hem meestal om. Ik maakte een ragout van Mechelse koekoek met Parijse champignons en balletjes. Afkruiden deed ik aan de hand van frisse citroenpeper en afwerken uiteraard met verse peterselie.

De “triple lemon pepper” is een mengeling van zwarte peper, szechuan peper, gedroogde citroenschil en citroenverbena. Je kan ook perfect de smaak nabootsen door zwarte peper te gebruiken en daar wat zeste van citroen bij te schaven.

Ragout van kip

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Lekkere stoofpotjes daar zijn we verzot op. Deze ragout van Mechelse koekoek is daar een perfect voorbeeld van. Met Parijse champignons en afgekruid met frisse citroenpeper. Heerlijk!

INGREDIËNTEN

  • 1 Mechelse koekoek – kruidentuiltje (tijm, peterselietakjes, laurierblad) – zout

  • Een goeie klont boter – 1 grote ui – 2 EL bloem voor sauzen – kippenbouillon (die heb je van het koken van de Mechelse koekoek)

  • Culinaire room – Parijse champignons (geblancheerd in citroenwater of uit blik) – triple lemon pepper – verse peterselie

  • 150 gr gehakt (om ballekes van te draaien)

BEREIDINGSWIJZE

  • Leg de Mechelse koekoek in een diepe soepkom, doe er het samengebonden kruidentuiltje bij en overgiet met water tot de kip “onder” ligt. Voeg een snuifje zout toe. Laat koken tot de kip gaar is (afhankelijk van de grootte van je Mechelse koekoek). Af en toe het wit gevormd schuim met een schuimspaan verwijderen. Laat vervolgens de kip met de bouillon een paar uur afkoelen. Ik doe dit meestal ’s avonds zodat het tijdens de nacht kan afkoelen en ik de dag erna de ragout kan maken. Ik lepel er wel een paar lepels uit om hierin apart de gehaktballetjes te koken.
  • Verwijder de Mechelse koekoek uit de bouillon, haal er het vel af en pluk het vlees in grove stukken. Zeef de bouillon in een puntzeef.
  • Smelt de boter en stoof er de ui in aan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer tot je een roux bekomt (ruikt naar koekjes). Voeg nu de bouillon geleidelijk aan toe. Dan mag je de room erbij gieten en laat je nog even pruttelen tot je een vloeiende saus bekomt. Af en toe eens roeren met een houten spatel is aangeraden.
  • Bak de Parijse champignons kort aan in boter. Voeg de kip, champignons en balletjes toe. Afkruiden met citroenpeper en verse peterselie.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Blinde vink met vleessaus

    Blinde vink met vleessaus

    Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...