Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Risotto met bospaddenstoelen

door | 19 december 2021 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Een smeuïge risotto, das toch het ultieme comfortfood nee? Ik leg je in een paar eenvoudige stappen uit hoe je deze versie met bospaddenstoelen klaarmaakt. Smakelijk!
Lizzylizzblog

Puur genot, een lekker smeuïge risotto, zo hebben we het graag. Afwerken doen we met een mengeling van bospaddenstoelen, uiteraard Parmezaanse kaas en pompoenpitten voor een heerlijke bite. Goeie combi hoor, ook eens proberen?

Hoe maak je risotto?

SOFFRITO : gesnipperde ui aanstoven in boter;

TOSTATURA : de rijst aanbakken in de soffrito tot deze verandert van wit ondoorzichtig naar een beetje glazig;

Bouillon aan de rijst toevoegen zodat de rijst het vocht kan opnemen. Goed doorroeren zodat het zetmeel uit de korrels naar de oppervlakte stijgen en oplossen. Zo wordt de risotto lekker kleverig zoals je het wilt.

MANTECATURA : de rijst 1 minuut laten rusten en daarna de Parmezaanse kaas en de boter toevoegen.

Ik schrijf het jullie nog even uit in de volgende receptfiche.

Risotto met bospaddenstoelen

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Een smeuïge risotto, das toch het ultieme comfortfood nee? Ik leg je in een paar eenvoudige stappen uit hoe je deze versie met bospaddenstoelen klaarmaakt. Smakelijk!

IngrediËNTEN

  • 1/2 gesnipperde ajuin – 2x een goeie klont boter – 175gr Arborio risotto rijst – 750 ml kalfsbouillon – een handvol Parmezaanse kaas – pompoenpitten

  • Een bakje bospaddenstoelen (mengeling) – verse tijm – olijfolie – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de gesnipperde ajuin aan in de eerste goeie klont boter.
  • Bak er vervolgens de rijst in aan tot deze verandert van wit ondoorzichtig naar glazig van kleur.
  • Voeg langzaamaan de kalfsbouillon toe. Beetje per beetje. Blijf goed doorroeren. Wanneer de risotto klaar is (zo’n 20-tal minuten) haal je deze van het vuur en laat je de risotto 1 minuut rusten. Werk af door er de Parmezaanse kaas en de tweede klont goeie boter onder te roeren.
  • Stoof de bospaddenstoelen in de olijfolie zachtjes aan. Kruid met verse tijm, peper en zout. Serveer deze bovenop de risotto en werk af met de pompoenpitten.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...