Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Risotto met bospaddenstoelen

door | 19 december 2021 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Een smeuïge risotto, das toch het ultieme comfortfood nee? Ik leg je in een paar eenvoudige stappen uit hoe je deze versie met bospaddenstoelen klaarmaakt. Smakelijk!
Lizzylizzblog

Puur genot, een lekker smeuïge risotto, zo hebben we het graag. Afwerken doen we met een mengeling van bospaddenstoelen, uiteraard Parmezaanse kaas en pompoenpitten voor een heerlijke bite. Goeie combi hoor, ook eens proberen?

Hoe maak je risotto?

SOFFRITO : gesnipperde ui aanstoven in boter;

TOSTATURA : de rijst aanbakken in de soffrito tot deze verandert van wit ondoorzichtig naar een beetje glazig;

Bouillon aan de rijst toevoegen zodat de rijst het vocht kan opnemen. Goed doorroeren zodat het zetmeel uit de korrels naar de oppervlakte stijgen en oplossen. Zo wordt de risotto lekker kleverig zoals je het wilt.

MANTECATURA : de rijst 1 minuut laten rusten en daarna de Parmezaanse kaas en de boter toevoegen.

Ik schrijf het jullie nog even uit in de volgende receptfiche.

Risotto met bospaddenstoelen

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Een smeuïge risotto, das toch het ultieme comfortfood nee? Ik leg je in een paar eenvoudige stappen uit hoe je deze versie met bospaddenstoelen klaarmaakt. Smakelijk!

IngrediËNTEN

  • 1/2 gesnipperde ajuin – 2x een goeie klont boter – 175gr Arborio risotto rijst – 750 ml kalfsbouillon – een handvol Parmezaanse kaas – pompoenpitten

  • Een bakje bospaddenstoelen (mengeling) – verse tijm – olijfolie – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de gesnipperde ajuin aan in de eerste goeie klont boter.
  • Bak er vervolgens de rijst in aan tot deze verandert van wit ondoorzichtig naar glazig van kleur.
  • Voeg langzaamaan de kalfsbouillon toe. Beetje per beetje. Blijf goed doorroeren. Wanneer de risotto klaar is (zo’n 20-tal minuten) haal je deze van het vuur en laat je de risotto 1 minuut rusten. Werk af door er de Parmezaanse kaas en de tweede klont goeie boter onder te roeren.
  • Stoof de bospaddenstoelen in de olijfolie zachtjes aan. Kruid met verse tijm, peper en zout. Serveer deze bovenop de risotto en werk af met de pompoenpitten.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...