Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Risotto met bospaddenstoelen

door | 19 december 2021 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Een smeuïge risotto, das toch het ultieme comfortfood nee? Ik leg je in een paar eenvoudige stappen uit hoe je deze versie met bospaddenstoelen klaarmaakt. Smakelijk!
Lizzylizzblog

Puur genot, een lekker smeuïge risotto, zo hebben we het graag. Afwerken doen we met een mengeling van bospaddenstoelen, uiteraard Parmezaanse kaas en pompoenpitten voor een heerlijke bite. Goeie combi hoor, ook eens proberen?

Hoe maak je risotto?

SOFFRITO : gesnipperde ui aanstoven in boter;

TOSTATURA : de rijst aanbakken in de soffrito tot deze verandert van wit ondoorzichtig naar een beetje glazig;

Bouillon aan de rijst toevoegen zodat de rijst het vocht kan opnemen. Goed doorroeren zodat het zetmeel uit de korrels naar de oppervlakte stijgen en oplossen. Zo wordt de risotto lekker kleverig zoals je het wilt.

MANTECATURA : de rijst 1 minuut laten rusten en daarna de Parmezaanse kaas en de boter toevoegen.

Ik schrijf het jullie nog even uit in de volgende receptfiche.

Risotto met bospaddenstoelen

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Een smeuïge risotto, das toch het ultieme comfortfood nee? Ik leg je in een paar eenvoudige stappen uit hoe je deze versie met bospaddenstoelen klaarmaakt. Smakelijk!

IngrediËNTEN

  • 1/2 gesnipperde ajuin – 2x een goeie klont boter – 175gr Arborio risotto rijst – 750 ml kalfsbouillon – een handvol Parmezaanse kaas – pompoenpitten

  • Een bakje bospaddenstoelen (mengeling) – verse tijm – olijfolie – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de gesnipperde ajuin aan in de eerste goeie klont boter.
  • Bak er vervolgens de rijst in aan tot deze verandert van wit ondoorzichtig naar glazig van kleur.
  • Voeg langzaamaan de kalfsbouillon toe. Beetje per beetje. Blijf goed doorroeren. Wanneer de risotto klaar is (zo’n 20-tal minuten) haal je deze van het vuur en laat je de risotto 1 minuut rusten. Werk af door er de Parmezaanse kaas en de tweede klont goeie boter onder te roeren.
  • Stoof de bospaddenstoelen in de olijfolie zachtjes aan. Kruid met verse tijm, peper en zout. Serveer deze bovenop de risotto en werk af met de pompoenpitten.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...