Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Varkens-côte à l’os met choronsaus

door | 20 april 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Een minder gekende saus, dit "zusje" van de béarnaisesaus zoals ik ze noem. Want choronsaus is eigenlijk béarnaisesaus met een tomatensmaak. Lekker, snel klaar, à la minute te bereiden en onmiddellijk te verorberen. Genieten maar!
Lizzylizzblog

Een stukske varkensvlees, hij is er verzot op. Deze varkens-côte à l’os, daar smulde hij van. Lekker gebakken in goeie boter en rijkelijk overgoten met choronsaus. Das dus een béarnaisesaus waaraan een tomatensmaak is toegevoegd. Je komt deze saus niet zo vaak tegen, maar ‘t is een aanrader hoor. Ik zou zeggen, maken maar en laat me dan weten wat jij er van vond!

Varkens-côte à l’os met choronsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht

250

ml saus

Een minder gekende saus, dit “zusje” van de béarnaisesaus zoals ik ze noem. Want choronsaus is eigenlijk béarnaisesaus met een tomatensmaak. Lekker, snel klaar, à la minute te bereiden en onmiddellijk te verorberen. Genieten maar!

INGREDIËNTEN

  • Voor de gastrique: 1 fijngesnipperde sjalot, 25ml dragonazijn, 25 ml water, 5 witte peperkorrels, 1 laurierblad

  • 4 eierdooiers, 150gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur, in klontjes), 25gr tomatenpuree

  • Afwerking: verse dragon, sap van een halve citroen, cayennepeper, zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de fijngesnipperde sjalot met de dragonazijn, het water, de witte peperkorrels en het laurierblad. Laat 1/2 reduceren. Zeef door een puntzeef en laat afkoelen tot 50gr Celsius. Belangrijke stap! Want indien warmer, gaan je eierdooiers omelet worden.
  • Eenmaal de gastrique op temperatuur is, voeg je de eierdooiers al roerend toe. Klop op met een garde tot een luchtige massa. Voeg klontje per klontje de boter toe en blijf voortdurend roeren. Doe er vervolgens de tomatenpuree en fijngesnipperde dragon bij.
  • Blijf roeren en werk af met het citroensap, de cayennepeper en het zout naar eigen smaak.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...