Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Varkens-côte à l’os met choronsaus

door | 20 april 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Een minder gekende saus, dit "zusje" van de béarnaisesaus zoals ik ze noem. Want choronsaus is eigenlijk béarnaisesaus met een tomatensmaak. Lekker, snel klaar, à la minute te bereiden en onmiddellijk te verorberen. Genieten maar!
Lizzylizzblog

Een stukske varkensvlees, hij is er verzot op. Deze varkens-côte à l’os, daar smulde hij van. Lekker gebakken in goeie boter en rijkelijk overgoten met choronsaus. Das dus een béarnaisesaus waaraan een tomatensmaak is toegevoegd. Je komt deze saus niet zo vaak tegen, maar ’t is een aanrader hoor. Ik zou zeggen, maken maar en laat me dan weten wat jij er van vond!

Varkens-côte à l’os met choronsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht

250

ml saus

Een minder gekende saus, dit “zusje” van de béarnaisesaus zoals ik ze noem. Want choronsaus is eigenlijk béarnaisesaus met een tomatensmaak. Lekker, snel klaar, à la minute te bereiden en onmiddellijk te verorberen. Genieten maar!

INGREDIËNTEN

  • Voor de gastrique: 1 fijngesnipperde sjalot, 25ml dragonazijn, 25 ml water, 5 witte peperkorrels, 1 laurierblad

  • 4 eierdooiers, 150gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur, in klontjes), 25gr tomatenpuree

  • Afwerking: verse dragon, sap van een halve citroen, cayennepeper, zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de fijngesnipperde sjalot met de dragonazijn, het water, de witte peperkorrels en het laurierblad. Laat 1/2 reduceren. Zeef door een puntzeef en laat afkoelen tot 50gr Celsius. Belangrijke stap! Want indien warmer, gaan je eierdooiers omelet worden.
  • Eenmaal de gastrique op temperatuur is, voeg je de eierdooiers al roerend toe. Klop op met een garde tot een luchtige massa. Voeg klontje per klontje de boter toe en blijf voortdurend roeren. Doe er vervolgens de tomatenpuree en fijngesnipperde dragon bij.
  • Blijf roeren en werk af met het citroensap, de cayennepeper en het zout naar eigen smaak.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 98 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...