Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Varkens-côte à l’os met choronsaus

door | 20 april 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Een minder gekende saus, dit "zusje" van de béarnaisesaus zoals ik ze noem. Want choronsaus is eigenlijk béarnaisesaus met een tomatensmaak. Lekker, snel klaar, à la minute te bereiden en onmiddellijk te verorberen. Genieten maar!
Lizzylizzblog

Een stukske varkensvlees, hij is er verzot op. Deze varkens-côte à l’os, daar smulde hij van. Lekker gebakken in goeie boter en rijkelijk overgoten met choronsaus. Das dus een béarnaisesaus waaraan een tomatensmaak is toegevoegd. Je komt deze saus niet zo vaak tegen, maar ‘t is een aanrader hoor. Ik zou zeggen, maken maar en laat me dan weten wat jij er van vond!

Varkens-côte à l’os met choronsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht

250

ml saus

Een minder gekende saus, dit “zusje” van de béarnaisesaus zoals ik ze noem. Want choronsaus is eigenlijk béarnaisesaus met een tomatensmaak. Lekker, snel klaar, à la minute te bereiden en onmiddellijk te verorberen. Genieten maar!

INGREDIËNTEN

  • Voor de gastrique: 1 fijngesnipperde sjalot, 25ml dragonazijn, 25 ml water, 5 witte peperkorrels, 1 laurierblad

  • 4 eierdooiers, 150gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur, in klontjes), 25gr tomatenpuree

  • Afwerking: verse dragon, sap van een halve citroen, cayennepeper, zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de fijngesnipperde sjalot met de dragonazijn, het water, de witte peperkorrels en het laurierblad. Laat 1/2 reduceren. Zeef door een puntzeef en laat afkoelen tot 50gr Celsius. Belangrijke stap! Want indien warmer, gaan je eierdooiers omelet worden.
  • Eenmaal de gastrique op temperatuur is, voeg je de eierdooiers al roerend toe. Klop op met een garde tot een luchtige massa. Voeg klontje per klontje de boter toe en blijf voortdurend roeren. Doe er vervolgens de tomatenpuree en fijngesnipperde dragon bij.
  • Blijf roeren en werk af met het citroensap, de cayennepeper en het zout naar eigen smaak.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...