Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Varkensmedaillon met Pickles-saus

door | 14 februari 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Een stukske vlees en een goeie saus, daar doe je hem nu eens plezier mee zie. Speciaal voor Valentijn bereidde ik hem varkensmedaillon met romige pickles-saus. Het werd stil in huis en hij genoot...
Lizzylizzblog

Ik krijg hier vaak te horen “jij altijd met je speciaal, verfijnd eten”. Hij is namelijk een echte boerenkost-eter. Helemaal niets mis mee. Soms wel frustrerend als ik weer eens een nieuw, iets verfijnder gerecht op tafel tover en hij zegt “geef mij maar een kotelet met rauw witloof en patatten”.

Awel, speciaal voor zijnen Valentijn besliste ik dat hij een “kotelet” ging krijgen. Maar niet zomaar een kotelet. Een Iberische varkensmedaillon, zonder dat been er aan; ik geef toe, het is een berekend risico. Maar ik vind dat het proberen waard.

Voor de saus ging ik richting “pickles” – hij verzot op, ik iets minder eigenlijk. Ik lust het wel, ik zou het echter nu niet speciaal gaan kiezen als het op een menukaart staat. Maar zoals ik af en toe eens tegen mijn “foodmam” Myriam van Hap & Tap zeg: niets wat je niet met goeie room oplost!

Varkensmedaillon met Pickles-saus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Een stukske vlees en een goeie saus, daar doe je hem nu eens plezier mee zie. Speciaal voor Valentijn bereidde ik hem varkensmedaillon met romige pickles-saus. Het werd stil in huis en hij genoot…

INGREDIËNTEN

  • 2 Iberische varkensmedaillons – ongezouten roomboter – peper en grof zeezout

  • Voor de pickles-saus: 1 fijngesneden sjalot, 100 ml witte wijn, 5 EL Pickles, 200 ml kippenfond, 200 ml lichte culinaire room

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak de varkensmedaillons aan in de boter. Zorg voor een bruin korstje, lepel regelmatig boter over het vlees. Kruid af met peper en grof zeezout.
  • Haal het vlees uit de pan en leg in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en hou warm in een voorverwarmde oven (lage temperatuur).
  • Voeg opnieuw boter toe aan de pan die je gebruikte voor het braden van het vlees. Doe er de sjalot bij, roer even om en blus vervolgens met de witte wijn. Laat 1/3 reduceren en schep er de pickles doorheen. Even laten pruttelen en dan is het de beurt aan de kippenfond. Opnieuw laten reduceren. Tenslotte de room er bij en nog zo’n 10-tal minuten laten pruttelen tot je de gewenste sausdikte hebt. Afkruiden met peper en zout naar smaak.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...