Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Varkensmedaillon met Pickles-saus

door | 14 februari 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Een stukske vlees en een goeie saus, daar doe je hem nu eens plezier mee zie. Speciaal voor Valentijn bereidde ik hem varkensmedaillon met romige pickles-saus. Het werd stil in huis en hij genoot...
Lizzylizzblog

Ik krijg hier vaak te horen “jij altijd met je speciaal, verfijnd eten”. Hij is namelijk een echte boerenkost-eter. Helemaal niets mis mee. Soms wel frustrerend als ik weer eens een nieuw, iets verfijnder gerecht op tafel tover en hij zegt “geef mij maar een kotelet met rauw witloof en patatten”.

Awel, speciaal voor zijnen Valentijn besliste ik dat hij een “kotelet” ging krijgen. Maar niet zomaar een kotelet. Een Iberische varkensmedaillon, zonder dat been er aan; ik geef toe, het is een berekend risico. Maar ik vind dat het proberen waard.

Voor de saus ging ik richting “pickles” – hij verzot op, ik iets minder eigenlijk. Ik lust het wel, ik zou het echter nu niet speciaal gaan kiezen als het op een menukaart staat. Maar zoals ik af en toe eens tegen mijn “foodmam” Myriam van Hap & Tap zeg: niets wat je niet met goeie room oplost!

Varkensmedaillon met Pickles-saus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Een stukske vlees en een goeie saus, daar doe je hem nu eens plezier mee zie. Speciaal voor Valentijn bereidde ik hem varkensmedaillon met romige pickles-saus. Het werd stil in huis en hij genoot…

INGREDIËNTEN

  • 2 Iberische varkensmedaillons – ongezouten roomboter – peper en grof zeezout

  • Voor de pickles-saus: 1 fijngesneden sjalot, 100 ml witte wijn, 5 EL Pickles, 200 ml kippenfond, 200 ml lichte culinaire room

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak de varkensmedaillons aan in de boter. Zorg voor een bruin korstje, lepel regelmatig boter over het vlees. Kruid af met peper en grof zeezout.
  • Haal het vlees uit de pan en leg in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en hou warm in een voorverwarmde oven (lage temperatuur).
  • Voeg opnieuw boter toe aan de pan die je gebruikte voor het braden van het vlees. Doe er de sjalot bij, roer even om en blus vervolgens met de witte wijn. Laat 1/3 reduceren en schep er de pickles doorheen. Even laten pruttelen en dan is het de beurt aan de kippenfond. Opnieuw laten reduceren. Tenslotte de room er bij en nog zo’n 10-tal minuten laten pruttelen tot je de gewenste sausdikte hebt. Afkruiden met peper en zout naar smaak.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...