Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Broccoli-Parelcouscous met zalm

door | 6 augustus 2023 | Lunch

Lunch
Zomer
Broccoli-parelcouscous met zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Misschien lokken we hiermee de zon naar buiten?

Couscous kennen we allemaal, maar broccoli-parelcouscous zegt dat je wat?

Ik heb twee exemplaren broccoli liggen. Met de ene maakte ik een pesto, met de andere deze broccoli-parelcouscous die perfect past bij een stukje gebakken zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Ook al lijkt het momenteel herfst in België. Wie weet lokken we hiermee de zon uit haar schuilplaats?

Broccoli-Parelcouscous met zalm

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Broccoli-parelcouscous met zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Misschien lokken we hiermee de zon naar buiten?

INGREDIËNTEN

  • Parelcouscous en 1 broccoli

  • Stukje zalm – olijfolie – peper en zout

  • Broccoli pesto : recept

  • Afwerking: Verse basilicum blaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Snij zo veel mogelijk steel weg van de broccoli. Kook deze apart in wat water.
  • Doe de broccoli roosjes in de multihakker en hak tot grootte van parelcouscous.
  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Voeg enkele minuten voor het einde wat vocht van de stelen en de fijngehakte broccoli toe. Giet vervolgens af.
  • Bak een stukje zalm in olijfolie, kruid met peper en zout. Serveer met een lepel broccoli pesto bovenop en een blaadje verse basilicum.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...