Couscous kennen we allemaal, maar broccoli-parelcouscous zegt dat je wat?
Ik heb twee exemplaren broccoli liggen. Met de ene maakte ik een pesto, met de andere deze broccoli-parelcouscous die perfect past bij een stukje gebakken zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Ook al lijkt het momenteel herfst in België. Wie weet lokken we hiermee de zon uit haar schuilplaats?
Broccoli-Parelcouscous met zalm
Course: Lunch2
personenBroccoli-parelcouscous met zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Misschien lokken we hiermee de zon naar buiten?
INGREDIËNTEN
Parelcouscous en 1 broccoli
Stukje zalm – olijfolie – peper en zout
Broccoli pesto : recept
Afwerking: Verse basilicum blaadjes
BEREIDINGSWIJZE
- Snij zo veel mogelijk steel weg van de broccoli. Kook deze apart in wat water.
- Doe de broccoli roosjes in de multihakker en hak tot grootte van parelcouscous.
- Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Voeg enkele minuten voor het einde wat vocht van de stelen en de fijngehakte broccoli toe. Giet vervolgens af.
- Bak een stukje zalm in olijfolie, kruid met peper en zout. Serveer met een lepel broccoli pesto bovenop en een blaadje verse basilicum.
0 reacties