Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Broccoli-Parelcouscous met zalm

door | 6 augustus 2023 | Lunch

Lunch
Zomer
Broccoli-parelcouscous met zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Misschien lokken we hiermee de zon naar buiten?

Couscous kennen we allemaal, maar broccoli-parelcouscous zegt dat je wat?

Ik heb twee exemplaren broccoli liggen. Met de ene maakte ik een pesto, met de andere deze broccoli-parelcouscous die perfect past bij een stukje gebakken zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Ook al lijkt het momenteel herfst in België. Wie weet lokken we hiermee de zon uit haar schuilplaats?

Broccoli-Parelcouscous met zalm

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Broccoli-parelcouscous met zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Misschien lokken we hiermee de zon naar buiten?

INGREDIËNTEN

  • Parelcouscous en 1 broccoli

  • Stukje zalm – olijfolie – peper en zout

  • Broccoli pesto : recept

  • Afwerking: Verse basilicum blaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Snij zo veel mogelijk steel weg van de broccoli. Kook deze apart in wat water.
  • Doe de broccoli roosjes in de multihakker en hak tot grootte van parelcouscous.
  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Voeg enkele minuten voor het einde wat vocht van de stelen en de fijngehakte broccoli toe. Giet vervolgens af.
  • Bak een stukje zalm in olijfolie, kruid met peper en zout. Serveer met een lepel broccoli pesto bovenop en een blaadje verse basilicum.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...