Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Broccoli-Parelcouscous met zalm

door | 6 augustus 2023 | Lunch

Lunch
Zomer
Broccoli-parelcouscous met zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Misschien lokken we hiermee de zon naar buiten?

Couscous kennen we allemaal, maar broccoli-parelcouscous zegt dat je wat?

Ik heb twee exemplaren broccoli liggen. Met de ene maakte ik een pesto, met de andere deze broccoli-parelcouscous die perfect past bij een stukje gebakken zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Ook al lijkt het momenteel herfst in België. Wie weet lokken we hiermee de zon uit haar schuilplaats?

Broccoli-Parelcouscous met zalm

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Broccoli-parelcouscous met zalm. De smaken gaan perfect samen, het is een zomers gerechtje waarvan je zalig geniet. Misschien lokken we hiermee de zon naar buiten?

INGREDIËNTEN

  • Parelcouscous en 1 broccoli

  • Stukje zalm – olijfolie – peper en zout

  • Broccoli pesto : recept

  • Afwerking: Verse basilicum blaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Snij zo veel mogelijk steel weg van de broccoli. Kook deze apart in wat water.
  • Doe de broccoli roosjes in de multihakker en hak tot grootte van parelcouscous.
  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Voeg enkele minuten voor het einde wat vocht van de stelen en de fijngehakte broccoli toe. Giet vervolgens af.
  • Bak een stukje zalm in olijfolie, kruid met peper en zout. Serveer met een lepel broccoli pesto bovenop en een blaadje verse basilicum.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...