Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geitenkaas slaatje

door | 25 augustus 2023 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Je maakt dit slaatje met een beperkt aantal ingrediënten, smaken die gecombineerd een streling voor de tong zijn. Wie geitenkaas zegt, denkt onmiddellijk aan honing en in mijn geval ook aan tijm. Dit trio is een hemelse combinatie. Denk er dan nog wat courgette en frambozen bij, een balsamico-crème en pompoenpitten en wij zitten helemaal goed!
geitenkaas slaatje

Een slaatje met geitenkaas is de ideale lunch voor een zomerse dag.

Geitenkaas op zich vind ik niet zo’n bijzonder kaasje, waarmee ik wil zeggen dat mijn voorkeur uitgaat naar andere kazen als het puur gaat over een stuk kaas eten/degusteren. Geitenkaas daarentegen vind ik dan wel de ideale smaakmaker voor een zomerse salade. Zie je het al voor je? Lekker luieren in de tuin. Genieten van de zon. En als je maag begint te grommen, dit slaatje voorgeschoteld krijgen. Life is beautiful!

Je maakt dit slaatje met een beperkt aantal ingrediënten, smaken die gecombineerd een streling voor de tong zijn. Wie geitenkaas zegt, denkt onmiddellijk aan honing en in mijn geval ook aan tijm. Dit trio is een hemelse combinatie. Denk er dan nog wat courgette en frambozen bij, een balsamico-crème en pompoenpitten en wij zitten helemaal goed!

Geitenkaas slaatje

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

De zomer zit er bijna op, maar hier ga ik toch nog even door met het maken van zomerse salades. Ik ben nog niet klaar voor de herfst haha. Het trio geitenkaas-honing-tijm doet hier zijn werk. Check het recept en ontdek hoe dit geitenkaas slaatje tot stand is gekomen.

INGREDIËNTEN

  • Een zak gemengde salade

  • 2 geitenkaasjes (rol) met honing en tijm

  • 1/2 courgette – olijfolie – een bakje frambozen – balsamico crème – honing – sla olie

  • Afwerking: pompoenpitten – waterkers – walnoten

BEREIDINGSWIJZE

  • Verdeel de gemengde sla over de borden.
  • Snij elke geitenkaasrol in twee en verdeel vervolgens over de borden. Ik snij het halve rolletje telkens in schijfjes (van zo’n 1,5 cm).
  • Snij de courgette in schijfjes en bak deze kort aan in olijfolie. Leg deze rondom het geitenkaasje. Voeg frambozen toe. Voeg balsamico crème en honing toe. Giet er zachtjes wat sla olie over.
  • Werk af met pompoenpitten en waterkers. Verbrokkel er de walnoten over.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...