Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pasta salade met nectarines

door | 25 augustus 2023 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Ik ben niet zo'n fruit-eter maar voor een koude pastasalade met nectarines mag je me altijd uitnodigen. Die combinatie met mozzarella en Parma ham is zo goed. Ontdek welke andere smaakmakers ik nog toevoegde.
pastasalade met gegrilde nectarines en parmaham

Een zomerse pasta salade op basis van nectarines, dat smaakt altijd.

Pasta is eigenlijk het hele jaar door een plezant ingrediënt om mee aan de slag te gaan in de keuken. In de herfst/winter kies ik voor eenpansgerechten en ovenschotels, in de zomer laat ik me dan weer verleiden door koude pasta salades. Altijd succes gegarandeerd.

Ik moet jullie iets bekennen. Ik ben niet zo’n fruit-eter. In tegenstelling tot mijn echtgenoot die een volledige maaltijd zo kan vervangen door het eten van twee à drie stukken fruit. Ik kan dat niet. Ik heb het zelfs al moeilijk om als vier uurtje een stukje fruit te eten. Maar een koude pastasalade waarin fruit is verwerkt, daar kan je mij wel blij mee maken! Onderaan vind je reeds een aantal andere zomerse pasta salades die hier al aan bod kwamen.

Vandaag kies ik dus voor een penne salade waarin ik gegrilde nectarine verwerk. Mozzarella en Parma ham horen er uiteraard bij. Extra smaakmakers zijn verse basilicum en fijngehakte pistachenoten. Dat heet dan “genieten in een mum van tijd”.

Pasta salade met nectarines

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Ik ben niet zo’n fruit-eter maar voor een koude pastasalade met nectarines mag je me altijd uitnodigen. Die combinatie met mozzarella en Parma ham is zo goed. Ontdek welke andere smaakmakers ik nog toevoegde.

INGREDIËNTEN

  • Penne rigate pasta

  • 2 nectarines – olijfolie met basilicum

  • 1 bol buffelmozzarella – 5 à 6 schelletjes Parma ham

  • Verse basilicum – fijngehakte pistachenoten – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Spoel af onder koud water en zet even opzij.
  • Ontpit de nectarines en snij deze in parten. Bak ze mooi aan in de olijfolie met basilicum.
  • Meng de buffelmozzarella (trek deze in stukken) en de gebakken nectarines onder de koude pasta. Leg er de schelletjes Parma ham opgerold tussen.
  • Werk af met verse basilicum (versnipperd + enkele blaadjes), fijngehakte pistachenoten, een draai van de pepermolen en wat zout. Over het geheel nog een scheut van de olijfolie met basilicum mag zeker.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Poké Bowl met zalm

    Poké Bowl met zalm

    Een Poké Bowl bestellen of afhalen, dat is iets wat je nogal makkelijk doet vind ik. Maar eigenlijk kan je die zelf ook maken en zoals meestal: wat je zelf maakt, is altijd zoveel beter. Wat niet wegneemt dat er heel goede sushi/poké bowl zaken bestaan in ons landje....

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...