Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Smashed komkommersalade met rundvlees

door | 14 mei 2024 | Lunch, BBQ, Hoofdgerecht, Salades

Salades
Zomer
Een komkommersalade maar dan anders. Smashed weliswaar. En met een Oosters sausje. Klaar om je gasten bij een volgende BBQ te imponeren? Check dan zeker dit recept.
Een bord met komkommersalade en een stukje in sneetjes gesneden entrecote limousin

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een aantal smaken heeft waar ik enorm van hou. En een aantal van deze smaken heb ik verwerkt in deze “smashed” komkommersalade.

Je leest het goed “smashed“. Zoals in “klop er maar eens goed op”. Je legt de komkommer op een snijplank en je slaat er met de platte kant van een snijmes op. Tot de komkommer kneuzingen vertoont. Vervolgens ga je deze in de lengte in twee snijden en elke helft in stukken snijden. Strooi er een beetje zout over en laat even uitlekken. Op deze manieren komt de komkommersmaak het beste tot zijn recht.

Het stukje vlees dat je kiest bij deze komkommersalade gaat mee de kwaliteit van je gerecht bepalen. Dit is een eenvoudig gerecht met een beperkt aantal ingrediënten, dus werken met kwaliteitsvolle producten is een must. Ik ging voor een entrecote rund Limousin dry aged. Een zeer smaakvol stukje vlees dat je uiteraard in goeie, ongezouten roomboter gaat aanbakken langs beide zijden. Vervolgens dek je het af en laat je het rusten.

De “Oosterse” dressing is er eentje op basis van sojasaus, sesamolie en sushiazijn. Afkruiden doe ik met chilivlokken en suiker. Voor de liefhebbers: voeg gerust verse koriander toe, deze past er perfect bij. Ik laat het achterwege omdat ik helaas tot die groep mensen behoor voor wie koriander naar zeep smaakt. Fijn gesneden rode ui gaat er wel bij.

Wat denk je? Een perfect gerecht om mee te pronken als je die volgende BBQ organiseert. Ik ben zeker dat je er jouw gasten aangenaam mee verrast. Zoek je nog een ander recept waarbij rundvlees gecombineerd wordt met groenten en een oosters sausje? Ga dan snel een kijkje nemen naar mijn recept van Chinese mie met groenten en runderossenhaas.

Smashed komkommersalade met rundvlees

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Een komkommersalade maar dan anders. Smashed weliswaar. En met een Oosters sausje. Klaar om je gasten bij een volgende BBQ te imponeren? Check dan zeker dit recept.

INGREDIËNTEN

  • 250-300gr entrecote rund Limousin dry aged – ongezouten roomboter – peper en zout

  • 1 komkommer

  • Voor de dressing: 1 EL sojasaus – 1 EL sesamolie – 3 EL sushiazijn – chilivlokken – beetje suiker – 1 rode ui (fijngesneden)

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak het vlees in de boter en bruin het langs beide zijden. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten op het aanrecht.
  • Leg 1 komkommer op een snijplank en sla deze hard met de platte kant van een snijmes zodat er kneuzingen ontstaan. Snij vervolgens de komkommer in de lengte in twee en snij elke helft in stukken. Strooi er wat zout over en laat even uitlekken.
  • Maak de dressing. Meng de sojasaus met de sesamolie en de sushiazijn. Kruid met chilivlokken en wat suiker. Roer er de fijngesneden rode ui onder. Voeg eventueel wat verse koriander toe.
  • Serveer de komkommer met het vlees en besprenkel rijkelijk met de dressing. Werk af met eetbare kruiden als je iet voor koriander kiest. Ik voegde bloedzuringblaadjes toe.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 90 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...