Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pastinaaksoep met truffelolie, croutons en waterkers

door | 7 december 2023 | Soep

Soep
Winter
Kerst
Een luxueuze touch geven aan pastinaaksoep: dat klinkt als het perfecte Kerst voorgerecht. Ik koos voor truffelolie, croutons en waterkers. Aan tafel!

Een luxe pastinaaksoep als kerst voorgerecht: en waarom niet zegt.

Koken met seizoensgroenten, ik ben fan! Pastinaak komt hier eigenlijk nog maar sinds een paar jaar in huis. Eerlijk… ik kende de groente niet en wist eigenlijk helemaal niet hoe deze smaakte. En dan zette ik de stap en maakte voor het eerst een pastinaak soep. Die ondertussen al vele keren op tafel is gekomen, want we zijn er beiden verzot op. Zo zie je maar dat verborgen groenten zoals pastinaak echt wel eens de moeite waard zijn om uit te proberen. Lust je ze niet, wel niets verloren. Lust je ze wel, dan heb je serieus gewonnen.

Ik wou de pastinaak soep pimpen en ze in een wat luxueuzere versie serveren. Vandaar het idee om er truffelolie aan te toe te voegen. Het geeft je direct dat Kerstgevoel. De zelfgemaakte croutons (link naar het recept; vervang de za’atar ditmaal door zeezout) die horen hier standaard bij een homemade soepje. Altijd wel wat oud brood dat blijft liggen, dus das dan ook mooi meegenomen als we dat kunnen verwerken. Afwerken deed ik met groene waterkers. Oogt mooi en gaat qua smaak ook bij de combi pastinaak-truffel.

Pastinaaksoep met truffelolie, croutons en waterkers

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Seizoensgebonden koken das dus soep maken van pastinaak. Deze is hier al vele keren op tafel gekomen, maar dit keer gaf ik er een luxueuze touch aan. Afwerken met truffelolie, croutons en waterkers. Aan tafel!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie, 1 gele ui, 1 knoflookteen, 1 preistengel

  • 500 gr pastinaak, 1 gele biet, 1 groene appel

  • 2 groentenbouillonblokjes, 1L water

  • Afwerking: truffelolie, zelfgemaakte croutons, waterkers

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de ui en pel de knoflook; snipper beide fijn. Was de preistengel en snij in schijfjes. Stoof deze zachtjes aan in olijfolie.
  • Schil de pastinaak en de gele biet; snij beide in kleine blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in brunoise. Voeg deze toe aan het prei-ui-knoflook mengsel. Roer enkele malen om en laat een paar minuten aanstoven.
  • Verbrokkel de bouillonblokjes over de groenten en giet er vervolgens het water over. Laat afgedekt pruttelen gedurende 20 minuten.
  • Haal de soep van het vuur, pureer met een keukenblender (geeft een zachte, smeuïge structuur) en werk af met truffelolie, croutons en waterkers.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...