Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geitenkaas-Tiramisu

door | 13 februari 2021 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Een tiramisu met geitenkaas, nee jong, dat had ik nog nooit uitgeprobeerd. Ik ging de uitdaging aan!
Geitenkaas tiramisu

Ik eet graag geitenkaas, maar wel in beperkte mate . Niet te veel in 1 portie, want anders vind ik dat de smaak te overheersend is. Ik geniet bijvoorbeeld van een heerlijk toastje met wat geitenkaas, beetje honing en verse tijm. Of een warm bladerdeeghapje met geitenkaas als voorgerecht. Of een stukje geitenkaas op een kaasschotel. Kan allemaal voor mij.

De klassieke Tiramisu op basis van mascarpone kennen we allemaal, maar durf jij je te wagen aan de geitenkaas versie?

Maar een tiramisu met geitenkaas, nee dat had ik nog nooit uitgeprobeerd. Mascarpone vervangen door geitenkaas. En werken met room en gelatineblaadjes om de geitenkaas te doen smelten. Opgelet! Je bereiding dient wel een nacht in de frigo te overnachten, begin dus tijdig aan deze lekkernij. Benieuwd? Lees dan maar verder!

Welke ingrediënten heb je nodig?

750ml volle room & 500gr geitenkaas

4 gelatine blaadjes

7 eierdooiers & 150gr suiker

150ml koffie – 70gr suiker – 40ml Amaretto – speculoos koekjes

Afwerking: cacaopoeder, frambozen of aardbeien

Hoe ga je te werk?

Week de gelatine in koud water.

Verdeel de room als volgt: 250ml + 500ml

  • Breng de 250ml room aan de kook;
  • Klop ondertussen de eierdooiers en de suiker op tot een luchtige, witte massa;
  • Giet vervolgens de warme room over het eiermengsel & giet terug de pan in;
  • Warm lichtjes op (breng zeker niet terug aan de kook, anders ga je een “omelet” krijgen – de eieren gaan immers stollen).

Haal de pan van het vuur en doe er de geweekte gelatineblaadjes en de verbrokkelde geitenkaas bij. Roer tot een mooi geheel. Klop de overige 500ml room lobbig op (yoghurtdikte) en spatel deze door het geitenkaasmengsel – laat vervolgens een nacht afkoelen in de frigo.

De volgende dag

Bereid de koffie door deze samen met de suiker en de Amaretto op te warmen. “Dop” jouw speculoos in deze warme koffiemengeling en leg vervolgens een laag van de koekjes in je schaal.

Haal de geitenkaasmengeling uit de frigo en klop luchtig op. Smeer een laag geitenkaasmengsel over de koekjes. Herhaal met koekjes en geitenkaas tot je eindigt met een laag van het geitenkaasmengsel.

Bestrooi & werk af met cacaopoeder en een framboosje of een schijfje aardbei.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

Driekoningen cupcakes

Driekoningen cupcakes

Driekoningen staat gelijk aan taart, maar ik ging voor cupcakes dit jaar. Vorig jaar maakte ik onze eigen driekoningen taart, dit jaar wou ik graag een variant bakken. Geen taart, wel cupcakes. De patisseriebloem werd dus gemengd met amandelmeel en daaraan werd extra...

Chocolade mousse

Chocolade mousse

Een luchtige mousse van chocolade: met dit recept loopt het nooit mis. Er bestaan heel wat recepten voor chocolade mousse. En dan heb ik het enkel nog maar over de recepten van "echte" chocomousse. Niet over chocolade mousse op basis van avocado of dadels of zo. Echte...