Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Fazant Fine Champagne

door | 16 januari 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen, Wildgerechten

Vlees en gevogelte
Herfst
Fazant en Fine Champagne, het perfecte duo. Maar je kan dit sausje uiteraard combineren met andere soorten vlees (kip- en gevogelte) gezien het wildseizoen op zijn einde is gelopen. Ik had nog wat fazantenbouten in de diepvries zitten, vandaar dat ik nog even kan genieten van dit heerlijk gerecht!
Lizzylizzblog

Het wildseizoen is op z’n einde gelopen. Het voordeel als je nog wat fazantenbouten in de diepvries hebt zitten, dan kan je in Januari nog heerlijk smullen van fazant.

En wie fazant zegt, zegt “sauce fine champagne” toch? Nee geen saus gemaakt op basis van Champagne zoals de naam zou doen vermoeden. Maar een saus op basis van Cognac. In combinatie met fond en room. Daar scoor je altijd mee!

Fazant Fine Champagne

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Wildgerechten, Sauzen
Personen

4

personen

Fazant en Fine Champagne, het perfecte duo. Maar je kan dit sausje uiteraard combineren met andere soorten vlees (kip- en gevogelte) gezien het wildseizoen op zijn einde is gelopen. Ik had nog wat fazantenbouten in de diepvries zitten, vandaar dat ik nog even kan genieten van dit heerlijk gerecht!

INGREDIËNTEN

  • Fazant: boter, 8 fazantenbouten, peper en zout, 1/2 glas water

  • Fine Champagne: boter, bakje Parijse champignons, 240 ml wildfond, Cognac, 200 ml lichte culinaire room

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 160 gr c

  • Smelt boter in een braadpan, leg er de fazantenbouten in en kruid met peper en zout. Bak langs beide kanten aan. Giet er een glas glas water bij en zet het deksel er op. Laat 15 minuten pruttelen. Haal de fazantenbouten uit de braadpan en leg ze in een ovenschotel. Hou het braadvocht apart voor de saus. Overdek met aluminiumfolie en zet nog zo’n 30-40 minuten in de oven.
  • Gebruik dezelfde braadpan en smelt er opnieuw wat boter in. Bak de Parijse champignons aan. Blus met Cognac en laat deze voor de helft inkoken. Voeg de wildfond toe en het restje braadvocht van de fazantenbouten. Laat opnieuw inkoken en werk af met de lichte culinaire room. Laat pruttelen tot jouw saus de juiste sausdikte heeft.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

    Pompoen lasagne

    Pompoen lasagne

    De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...