Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Fazant Fine Champagne

door | 16 januari 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen, Wildgerechten

Vlees en gevogelte
Herfst
Fazant en Fine Champagne, het perfecte duo. Maar je kan dit sausje uiteraard combineren met andere soorten vlees (kip- en gevogelte) gezien het wildseizoen op zijn einde is gelopen. Ik had nog wat fazantenbouten in de diepvries zitten, vandaar dat ik nog even kan genieten van dit heerlijk gerecht!
Lizzylizzblog

Het wildseizoen is op z’n einde gelopen. Het voordeel als je nog wat fazantenbouten in de diepvries hebt zitten, dan kan je in Januari nog heerlijk smullen van fazant.

En wie fazant zegt, zegt “sauce fine champagne” toch? Nee geen saus gemaakt op basis van Champagne zoals de naam zou doen vermoeden. Maar een saus op basis van Cognac. In combinatie met fond en room. Daar scoor je altijd mee!

Fazant Fine Champagne

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Wildgerechten, Sauzen
Personen

4

personen

Fazant en Fine Champagne, het perfecte duo. Maar je kan dit sausje uiteraard combineren met andere soorten vlees (kip- en gevogelte) gezien het wildseizoen op zijn einde is gelopen. Ik had nog wat fazantenbouten in de diepvries zitten, vandaar dat ik nog even kan genieten van dit heerlijk gerecht!

INGREDIËNTEN

  • Fazant: boter, 8 fazantenbouten, peper en zout, 1/2 glas water

  • Fine Champagne: boter, bakje Parijse champignons, 240 ml wildfond, Cognac, 200 ml lichte culinaire room

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 160 gr c

  • Smelt boter in een braadpan, leg er de fazantenbouten in en kruid met peper en zout. Bak langs beide kanten aan. Giet er een glas glas water bij en zet het deksel er op. Laat 15 minuten pruttelen. Haal de fazantenbouten uit de braadpan en leg ze in een ovenschotel. Hou het braadvocht apart voor de saus. Overdek met aluminiumfolie en zet nog zo’n 30-40 minuten in de oven.
  • Gebruik dezelfde braadpan en smelt er opnieuw wat boter in. Bak de Parijse champignons aan. Blus met Cognac en laat deze voor de helft inkoken. Voeg de wildfond toe en het restje braadvocht van de fazantenbouten. Laat opnieuw inkoken en werk af met de lichte culinaire room. Laat pruttelen tot jouw saus de juiste sausdikte heeft.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...