Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Lauw-warme parelcouscous salade

door | 25 augustus 2023 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Ik ga nog even door met de zomerse salades. Ditmaal een salade zonder fruit, wel eentje met tomaat en komkommer. Uitproberen maar zou ik zeggen.

Ik zei het al, ik ben nog volop met zomerse salades bezig. Ik wil nog even doorgaan, geniet er met volle teugen van. Ditmaal een salade zonder fruit. Wel eentje met tomaat en komkommer.

Een lauw-warme salade, je bent er voor of je bent er niet voor. Ik hou er van!

De parelcouscous ga je bereiden en laten afkoelen. De tomaat en komkommer ga je er onder mengen. En daarnaast bak je chipolata worst die je in stukjes snijdt en er eveneens aan toevoegt. Mengen maar en je hebt een fantastische lauw-warme parelcouscous salade.

Lauw-warme parelcouscous salade

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Ik ga nog even door met de zomerse salades. Ditmaal een salade zonder fruit, wel eentje met tomaat en komkommer. Uitproberen maar zou ik zeggen.

INGREDIËNTEN

  • Parelcouscous

  • 2 coeur de boeuf tomaten – 1/2 komkommer

  • 2 chipolata worsten – olijfolie – peper en zout

  • Afwerking: sla olie – witte wijnazijn – vene cress & eetbare bloempjes (deze zijn optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Snij de tomaten in fijne brunoise. Schil de komkommer en snij eveneens in kleine blokjes.
  • Bak de chipolata worst in olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Meng de tomaat, komkommer, in stukjes gesneden chipolata worst onder de parelcouscous. Giet er wat sla olie en witte wijnazijn onder. Versier met de vene cress en de eetbare bloempjes.

Kanttekening

  • Nog een ander lauwwarm slaatje? Check dan hieronder dit farfalle recept.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 98 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...