Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Lauw-warme parelcouscous salade

door | 25 augustus 2023 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Ik ga nog even door met de zomerse salades. Ditmaal een salade zonder fruit, wel eentje met tomaat en komkommer. Uitproberen maar zou ik zeggen.

Ik zei het al, ik ben nog volop met zomerse salades bezig. Ik wil nog even doorgaan, geniet er met volle teugen van. Ditmaal een salade zonder fruit. Wel eentje met tomaat en komkommer.

Een lauw-warme salade, je bent er voor of je bent er niet voor. Ik hou er van!

De parelcouscous ga je bereiden en laten afkoelen. De tomaat en komkommer ga je er onder mengen. En daarnaast bak je chipolata worst die je in stukjes snijdt en er eveneens aan toevoegt. Mengen maar en je hebt een fantastische lauw-warme parelcouscous salade.

Lauw-warme parelcouscous salade

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Ik ga nog even door met de zomerse salades. Ditmaal een salade zonder fruit, wel eentje met tomaat en komkommer. Uitproberen maar zou ik zeggen.

INGREDIËNTEN

  • Parelcouscous

  • 2 coeur de boeuf tomaten – 1/2 komkommer

  • 2 chipolata worsten – olijfolie – peper en zout

  • Afwerking: sla olie – witte wijnazijn – vene cress & eetbare bloempjes (deze zijn optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Snij de tomaten in fijne brunoise. Schil de komkommer en snij eveneens in kleine blokjes.
  • Bak de chipolata worst in olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Meng de tomaat, komkommer, in stukjes gesneden chipolata worst onder de parelcouscous. Giet er wat sla olie en witte wijnazijn onder. Versier met de vene cress en de eetbare bloempjes.

Kanttekening

  • Nog een ander lauwwarm slaatje? Check dan hieronder dit farfalle recept.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...