Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Lauw-warme parelcouscous salade

door | 25 augustus 2023 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Ik ga nog even door met de zomerse salades. Ditmaal een salade zonder fruit, wel eentje met tomaat en komkommer. Uitproberen maar zou ik zeggen.

Ik zei het al, ik ben nog volop met zomerse salades bezig. Ik wil nog even doorgaan, geniet er met volle teugen van. Ditmaal een salade zonder fruit. Wel eentje met tomaat en komkommer.

Een lauw-warme salade, je bent er voor of je bent er niet voor. Ik hou er van!

De parelcouscous ga je bereiden en laten afkoelen. De tomaat en komkommer ga je er onder mengen. En daarnaast bak je chipolata worst die je in stukjes snijdt en er eveneens aan toevoegt. Mengen maar en je hebt een fantastische lauw-warme parelcouscous salade.

Lauw-warme parelcouscous salade

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Ik ga nog even door met de zomerse salades. Ditmaal een salade zonder fruit, wel eentje met tomaat en komkommer. Uitproberen maar zou ik zeggen.

INGREDIËNTEN

  • Parelcouscous

  • 2 coeur de boeuf tomaten – 1/2 komkommer

  • 2 chipolata worsten – olijfolie – peper en zout

  • Afwerking: sla olie – witte wijnazijn – vene cress & eetbare bloempjes (deze zijn optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Snij de tomaten in fijne brunoise. Schil de komkommer en snij eveneens in kleine blokjes.
  • Bak de chipolata worst in olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Meng de tomaat, komkommer, in stukjes gesneden chipolata worst onder de parelcouscous. Giet er wat sla olie en witte wijnazijn onder. Versier met de vene cress en de eetbare bloempjes.

Kanttekening

  • Nog een ander lauwwarm slaatje? Check dan hieronder dit farfalle recept.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...