Lizzylizzblog

Farfalle salade met scampi, avocado en mango

De zomervakantie zit er bijna op, maar wij gaan nog even door met onze zomerse salades. Ditmaal een pastasalade met farfalle, je kent ze wel hé, de “strikjes”. Ik vind deze top om pastasalades mee te maken, ze fleuren de hele boel op.

Ik daagde mezelf uit en stelde als doel een pastasalade te serveren met ingrediënten die ik niet vaak gebruik. Avocado bijvoorbeeld. Vind die heel lekker qua smaak, maar om de één of de andere reden koop ik die nooit. Vraag me niet waarom. En fruit, das ook zoiets waar ik niet spontaan ga van eten; dit in grote tegenstelling met de nummer 1-fruiteter hier in huis 😉

Dus we gaan voor een farfalle salade, een lauw-warme salade, met avocado en mango ÉN met scampi uiteraard. Ben ik helemaal verzot op. Jij iets minder? Kies dan gerust voor een alternatief zoals kip, geroosterde kikkererwten of gegrilde halloumi bijvoorbeeld.

Ready? Hier komt het recept.

Farfalle salade met scampi, avocado en mango

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtCuisine: Salades
Personen

2

personen

De zomervakantie zit er bijna op, maar wij gaan nog even door met onze zomerse salades. Ditmaal een pastasalade met farfalle, je kent ze wel hé, de “strikjes”. Ik vind deze top om pastasalades mee te maken, ze fleuren de hele boel op.

Ingrediënten

  • Farfalle pasta

  • Een halve courgette, 1 rode ajuin, olijfolie, peper en zout

  • Sap van 1 limoen, 2 EL balsamicoazijn, olijfolie, bieslook, witte sesamzaadjes, peper en zout, 250 gr gepelde, rauwe scampi’s

  • Een bakje veldsla, in plakjes gesneden avocado, in blokjes gesneden mango

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180GR C

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de in linten geschilde courgette (dunschiller) en de in fijne ringen gesneden rode ajuin op. Kruid met peper en zout, overgiet met olijfolie en zet een kleine 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng het limoensap met de balsamicoazijn en de olijfolie. Doe er fijngesnipperde bieslook bij en de sesamzaadjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak de scampi’s in een braadpan met olijfolie op een zacht vuur. Giet er de mengeling bij.
  • In een slakom meng je de veldsla, avocado, mango, de courgettelinten en de rode ajuinringen tesamen met de scampi’s.

KANTTEKENING

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x