Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Vol-au-vent met rivierkreeftjes

door | 20 maart 2021 | Hoofdgerecht, Stoofpotjes

Vis en zeevruchten
Lente
Pasen
Vol-au-vent of koninginnenhapje: iedereen is verzot op de klassieke versie. Een rond bladerdeeggebakje traditioneel gevuld met kippenragout. Geliefd bij jong en oud. En ik ga de kip vervangen door rivierkreeftjes.
Lizzylizzblog

Vol-au-vent of koninginnenhapje: iedereen is verzot op de klassieke versie. Een rond bladerdeeggebakje traditioneel gevuld met kippenragout. Geliefd bij jong en oud.

En net zoals het voorgerecht van het Paasmenu 2021 (tomaat-garnaal) geef ik aan het hoofdgerecht ook een Lizzy-twist. Ik ga de kip vervangen door rivierkreeftjes. Het is tenslotte toch Pasen hé. En dit jaar vieren we opnieuw in beperkte kring, thuis, dus mogen we onszelf wel wat verwennen vind ik.

Na een volledig jaar binnen te hebben gezeten, begint het toch wat door te wegen. Begrijp me niet verkeerd, ik doe verder en blijf de regels respecteren in de hoop Miss Rona zo snel mogelijk de wereld uit te krijgen. Alleen vind ik dat we best wel trots mogen zijn op hoe we het allemaal bol werken en blijven doorgaan. Dikke pluim voor onszelf!

Terug naar de vol-au-vent. Een klassieke en een snelle versie die hebben we al staan. Ook een visversie. En nu dus de vol-au-vent versie met rivierkreeftjes.

Wat heb je nodig?

200 gr rivierkreeftjes en 200 gr grijze Noordzeegarnalen

2 bladerdeeggebakjes (ik koop ze kant-en-klaar)

Voor de bladerdeeg vulling

1 sjalot

50 gr bakboter + 50 gr bloem om de “roux” te maken

240 ml kreeftenfond en 400 ml licht culinaire room (20% vet) (Campina)

Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de bakboter op een zacht vuur en stoof de fijngesnipperde sjalot aan. Voeg de bloem toe. Roer enkele malen om met een garde. Blus met de kreeftenfond. Laat even inkoken en voeg nadien de licht culinaire room toe. Laat een 15-tal minuten pruttelen zodat de saus de gewenste sausdikte heeft.

Helemaal op het einde voeg je de grijze Noordzeegarnalen en de rivierkreeftjes toe. Afkruiden met peper en zout.

Bak de bladerdeegkoekjes volgens de instructies op de verpakking. Vul deze met de kreeftenvulling. Serveren met puree, frietjes of kroketjes. Smakelijk x

Vol-au-vent met rivierkreeftjes

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Musso de casarojo (wit) – Lizzylizzblog - […] de Paasbrunch staat er vol-au-vent met rivierkreeftjes op het menu. Ik gaf de klassieke versie een leuke twist door…
  2. Condérijst met sinaassaus – Lizzylizzblog - […] van jullie input om iets rond “vis” te doen. De tomaat-garnaal met cocktailsaus en de vol-u-vent met rivierkreeftjes die…

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 93 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

Hapjes

Hapjes

Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...