Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Vol-au-vent met rivierkreeftjes

door | 20 maart 2021 | Hoofdgerecht, Recepten, Stoofpotjes, Vis en zeevruchten

Vis en zeevruchten
Lente
Pasen
Vol-au-vent of koninginnenhapje: iedereen is verzot op de klassieke versie. Een rond bladerdeeggebakje traditioneel gevuld met kippenragout. Geliefd bij jong en oud. En ik ga de kip vervangen door rivierkreeftjes.
Lizzylizzblog

Vol-au-vent of koninginnenhapje: iedereen is verzot op de klassieke versie. Een rond bladerdeeggebakje traditioneel gevuld met kippenragout. Geliefd bij jong en oud.

En net zoals het voorgerecht van het Paasmenu 2021 (tomaat-garnaal) geef ik aan het hoofdgerecht ook een Lizzy-twist. Ik ga de kip vervangen door rivierkreeftjes. Het is tenslotte toch Pasen hé. En dit jaar vieren we opnieuw in beperkte kring, thuis, dus mogen we onszelf wel wat verwennen vind ik.

Na een volledig jaar binnen te hebben gezeten, begint het toch wat door te wegen. Begrijp me niet verkeerd, ik doe verder en blijf de regels respecteren in de hoop Miss Rona zo snel mogelijk de wereld uit te krijgen. Alleen vind ik dat we best wel trots mogen zijn op hoe we het allemaal bol werken en blijven doorgaan. Dikke pluim voor onszelf!

Terug naar de vol-au-vent. Een klassieke en een snelle versie die hebben we al staan. Ook een visversie. En nu dus de vol-au-vent versie met rivierkreeftjes.

Wat heb je nodig?

200 gr rivierkreeftjes en 200 gr grijze Noordzeegarnalen

2 bladerdeeggebakjes (ik koop ze kant-en-klaar)

Voor de bladerdeeg vulling

1 sjalot

50 gr bakboter + 50 gr bloem om de “roux” te maken

240 ml kreeftenfond en 400 ml licht culinaire room (20% vet) (Campina)

Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de bakboter op een zacht vuur en stoof de fijngesnipperde sjalot aan. Voeg de bloem toe. Roer enkele malen om met een garde. Blus met de kreeftenfond. Laat even inkoken en voeg nadien de licht culinaire room toe. Laat een 15-tal minuten pruttelen zodat de saus de gewenste sausdikte heeft.

Helemaal op het einde voeg je de grijze Noordzeegarnalen en de rivierkreeftjes toe. Afkruiden met peper en zout.

Bak de bladerdeegkoekjes volgens de instructies op de verpakking. Vul deze met de kreeftenvulling. Serveren met puree, frietjes of kroketjes. Smakelijk x

Vol-au-vent met rivierkreeftjes

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Musso de casarojo (wit) – Lizzylizzblog - […] de Paasbrunch staat er vol-au-vent met rivierkreeftjes op het menu. Ik gaf de klassieke versie een leuke twist door…
  2. Condérijst met sinaassaus – Lizzylizzblog - […] van jullie input om iets rond “vis” te doen. De tomaat-garnaal met cocktailsaus en de vol-u-vent met rivierkreeftjes die…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....