Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Vol-au-vent met rivierkreeftjes

door | 20 maart 2021 | Hoofdgerecht, Stoofpotjes

Vis en zeevruchten
Lente
Pasen
Vol-au-vent of koninginnenhapje: iedereen is verzot op de klassieke versie. Een rond bladerdeeggebakje traditioneel gevuld met kippenragout. Geliefd bij jong en oud. En ik ga de kip vervangen door rivierkreeftjes.
Lizzylizzblog

Vol-au-vent of koninginnenhapje: iedereen is verzot op de klassieke versie. Een rond bladerdeeggebakje traditioneel gevuld met kippenragout. Geliefd bij jong en oud.

En net zoals het voorgerecht van het Paasmenu 2021 (tomaat-garnaal) geef ik aan het hoofdgerecht ook een Lizzy-twist. Ik ga de kip vervangen door rivierkreeftjes. Het is tenslotte toch Pasen hé. En dit jaar vieren we opnieuw in beperkte kring, thuis, dus mogen we onszelf wel wat verwennen vind ik.

Na een volledig jaar binnen te hebben gezeten, begint het toch wat door te wegen. Begrijp me niet verkeerd, ik doe verder en blijf de regels respecteren in de hoop Miss Rona zo snel mogelijk de wereld uit te krijgen. Alleen vind ik dat we best wel trots mogen zijn op hoe we het allemaal bol werken en blijven doorgaan. Dikke pluim voor onszelf!

Terug naar de vol-au-vent. Een klassieke en een snelle versie die hebben we al staan. Ook een visversie. En nu dus de vol-au-vent versie met rivierkreeftjes.

Wat heb je nodig?

200 gr rivierkreeftjes en 200 gr grijze Noordzeegarnalen

2 bladerdeeggebakjes (ik koop ze kant-en-klaar)

Voor de bladerdeeg vulling

1 sjalot

50 gr bakboter + 50 gr bloem om de “roux” te maken

240 ml kreeftenfond en 400 ml licht culinaire room (20% vet) (Campina)

Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de bakboter op een zacht vuur en stoof de fijngesnipperde sjalot aan. Voeg de bloem toe. Roer enkele malen om met een garde. Blus met de kreeftenfond. Laat even inkoken en voeg nadien de licht culinaire room toe. Laat een 15-tal minuten pruttelen zodat de saus de gewenste sausdikte heeft.

Helemaal op het einde voeg je de grijze Noordzeegarnalen en de rivierkreeftjes toe. Afkruiden met peper en zout.

Bak de bladerdeegkoekjes volgens de instructies op de verpakking. Vul deze met de kreeftenvulling. Serveren met puree, frietjes of kroketjes. Smakelijk x

Vol-au-vent met rivierkreeftjes

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Musso de casarojo (wit) – Lizzylizzblog - […] de Paasbrunch staat er vol-au-vent met rivierkreeftjes op het menu. Ik gaf de klassieke versie een leuke twist door…
  2. Condérijst met sinaassaus – Lizzylizzblog - […] van jullie input om iets rond “vis” te doen. De tomaat-garnaal met cocktailsaus en de vol-u-vent met rivierkreeftjes die…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...