Lizzylizzblog

Vis Vol-au-vent

Een leuke twist geven aan een Belgische klassieker!

Jullie kennen me al goed genoeg denk ik. Verzot op klassieke gerechten met verse, Belgische producten. In mijn top 3 staat steevast vol-au-vent. Ik heb de originele versie en de versie 2.0 (aka de snellere versie) reeds uitgeschreven voor jullie.

Nu wou ik deze eens op een andere manier maken en ik dacht bij mezelf, waarom geen vis-versie proberen? Eerlijk… Om duimen en vingers van af te likken. Gewoonweg verrukkelijk ! Tenminste als je van vis houdt natuurlijk 😉

Ik geef jullie het recept mee voor 2 personen. Het is een snelle versie waarbij ik een fond gebruik en dus zelf geen bouillon maak “from scratch”. Dit gerecht kan prima passen in jullie week-menu. Klaar in 30 minuten.

INGREDIËNTEN

2 tongfilets (kleintjes) en geklaarde boter

2 bladerdeegkoekjes (ik koop ze kant-en-klaar)

Voor de bladerdeeg vulling

45 gr bakboter + 45 gr bloem om de “roux” te maken

190 ml visfond (Lacroix) en 100 ml lichte culinaire room (Campina)

250 gr grijze Noordzeegarnalen

1 sjalot, sap van een halve citroen, peper en zout

RECEPT

Bak de tongfilets in de geklaarde boter. Bestrooi ze eerst met wat bloem en bak ze gedurende 2-3 minuten langs elke kant. Lepel af en toe wat botersaus over de vis. Kruid af met peper en zout. Zet even opzij.

Verwarm de bakboter op een zacht vuur en stoof de fijngesnipperde sjalot aan. Voeg de bloem toe. Roer enkele malen om met een garde. Blus met de visfond. Laat even inkoken en voeg vervolgens de lichte culinaire room toe. Laat een 15-tal minuten pruttelen zodat de saus de gewenste sausdikte heeft.

Helemaal op het einde voeg je de grijze Noordzeegarnalen toe, het citroensap en kruid je af met peper en zout. Haal de tongfilets van de graat en snij de witte vis in stukjes, roer deze onder je vismengsel.

Bak de bladerdeegkoekjes volgens de instructies op de verpakking. Vul deze met de visvulling. Ik voegde wat zeekraal toe, niet alleen om de foto wat kleur te geven, maar ook omdat ik de zilte smaak heel passend vind bij dit gerecht. Je hoeft de zeekraal enkel kort aan te bakken. Smakelijk!

 

Vis Vol-au-vent

1 reactie

Reacties zijn gesloten.