Vis vol-au-vent

Vis vol-au-vent

Een leuke twist geven aan een Belgische klassieker!

Vol-au-vent. Maar dan met vis in plaats van met kip. Zeetong en grijze garnalen. Heerlijke combi. Dit gerecht mag zeker zijn plaats innemen in jouw weekmenu. Klaar in een half uurtje en gegarandeerd lekker bevonden door jouw tafelgenoten. Klaar om het recept te volgen? Hier komt Lizzy’s vis vol-au-vent.

Vis vol-au-vent

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Visgerechten, Stoofpotjes
Personen

2

personen

Een leuke twist geven aan een Belgische klassieker. Vol-au-vent met vis – zeetong en grijze garnalen – in plaats van met kip en balletjes. You should try this!

INGREDIËNTEN

  • 2 kleine tongfilets – 250 gr grijze garnalen – bloem – goeie klont boter

  • 2 bladerdeegkoekjes (kant-en-klaar)

  • 1 sjalot – 45 gr goeie boter – 45 gr bloem voor sauzen – 190 ml visfond – 100 ml culinaire room

  • sap van een halve citroen – peper en zout – zeekraal

BEREIDINGSWIJZE

  • Bestrooi de tongfilets met bloem en bak ze gedurende 2-3 minuten langs elke kant. Lepel af en toe wat botersaus over de vis. Kruid met peper en zout. Zet even opzij.
  • Stoof de fijn gesnipperde sjalot zachtjes aan in boter, voeg de bloem toe en roer enkele malen om met een klopper. Blus met de visfond en laat even inkoken. Giet er vervolgens de room bij en laat pruttelen tot je saus de juiste sausdikte heeft.
  • Voeg de garnalen en het citroensap toe. Kruid af met peper en zout. Haal de tongfilets van de graat en verbrokkel de witte vis in stukjes, roer deze onder je vismengsel.
  • Bak de bladerdeegkoekjes volgens de instructies op de verpakking. Vul deze met de visvulling. Ik voegde wat zeekraal toe, niet alleen om de foto wat kleur te geven, maar ook omdat ik de zilte smaak heel passend vind bij dit gerecht. Je hoeft de zeekraal enkel kort aan te bakken. Smakelijk!

KANTTEKENING

  • Gerecht ontworpen voor Campina (samenwerking)