About me

 

Hallo, ik ben Liesbeth, het gezicht achter Lizzylizzblog.

Ik ben een Belgische foodblogger verzot op lekker eten. Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Eenvoudige, smaakvolle recepten. Met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt bij jouw lokale handelaar of in jouw supermarkt om de hoek. Ik probeer zo veel mogelijk seizoensgebonden te koken en restjes verwerken doe ik ook graag.

Af en toe waag ik mij aan het bakken. Ik ben absoluut geen “baking queen” maar basis bakrecepten krijg je hier wel te zien. Een traditionele chocomousse of een lekkere appelcake. Een luchtig geklopte sabayon of een zoete panna cotta. 

 

Weetjes

Cat-mom ja zeker!

Er lopen hier twee pluizige lieverds rond. Ze komen wel eens in beeld op mijn Instagram account. Ze lusten zowat alles wat ik klaarmaak en zijn dol op het voorproeven van gerechten. In kleine mate weliswaar, hun hoofdmaaltijd is katteneten hoor, maak je geen zorgen.

Plantenliefhebber for sure!

Absoluut geen groene vingers, maar wat hou ik er van planten en bloemen in huis te hebben. Weliswaar op veilige (lees: hoge) afstand, want de twee pluizige lieverds zijn nu ook eenmaal dol op het groen in huis. Wij wonen landelijk te Kruisem en zodra het mooi weer is, vind je ons in de tuin. Heerlijk genieten. Niets leuker dan buiten eten. Mijn echtgenoot is gepensioneerd en hij is degenen met de groene vingers. Zijn tuin is zijn leven.

Getrouwd met een moeilijke eter!

Hier kan ik eigenlijk een apart hoofdstuk over schrijven, maar ik zal me inhouden. De liefste echtgenoot “ever” maar wat is ie moeilijk als het op eten aankomt. Er mag geen “groen” inzitten (lees: verse kruiden “dat gras van u”), geen speciale smaken (lees: “geef mij maar overal nootmuskaat op”), enkel en alleen echte boerenkost (lees: een kotelet met vleessaus, rauw witloof met mayonaise en aardappelen/puree) alsjeblief. En ja, alles wat niet goed is voor een diabetes/hartpatiënt, ja dat mag ie wel hoor. Deze (soms wel hilarische) verhalen zijn te volgen op mijn Instagram account.

 

Mij volgen

Dat zou ik heel leuk vinden!

Je vindt me op Instagram – FacebookPinterest

Alle recepten worden hier uitgeschreven: www.lizzylizzblog.be

Laat hier een snelle reactie achter.