About me

Lizzylizzblog

Ik ben een Belgische foodblogger verzot op lekker eten.

Geef mij maar een goed stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een yummy saus. Stoofpotjes (LOVE fond en room), ovenschotels en pasta in al z’n geuren en kleuren. That’s me!

Ik kook graag met verse, Belgische producten. Geen ambitie om ingewikkelde recepten te maken waarvoor je een hele waslijst ingrediënten nodig hebt. Gewoon “easy  gerechten” met een beperkt aantal ingrediënten, die je bovendien makkelijk vindt in je lokale winkel of supermarkt.

Bakken, ja hoor, af en toe. Zeker geen baking queen hier, maar wel the real stuff –> echte chocoladetaart, smeuïge cakes, roomijs,… Als we het doen, doen we het goed hé.

Weetjes

Cat-mom ja zeker!

Er lopen hier twee pluizige lieverds rond. Ze komen wel eens in beeld op mijn Instagram account. Ze lusten zowat alles wat ik klaarmaak en zijn dol op het voor-proeven van gerechten. In kleine mate weliswaar, hun hoofdmaaltijd is katteneten hoor, no worries.

Plantenliefhebber for sure!

Absoluut geen groene vingers, maar wat hou ik er van planten en bloemen in huis te hebben. Weliswaar op veilige (lees: hoge) afstand, want de twee pluizige lieverds zijn nu ook eenmaal dol op het groen in huis. We wonen in een loft te Brussel, helaas geen terras of buitentuin, enkel drie kleine vensterbanken. Daarop vind je mijn kleine stadstuin: verse kruiden, een olijfboom, een bak met wilde bloemen en een bijenhotel.

Getrouwd met een moeilijke eter!

Hier kan ik eigenlijk een apart hoofdstuk over schrijven, maar ik zal me inhouden. De liefste echtgenoot “ever” maar wat is ie moeilijk als het op eten aankomt. Er mag geen “groen” inzitten (lees: verse kruiden “dat gras van u”), geen speciale smaken (lees: “geef mij maar overal nootmuskaat op”), enkel en alleen echte boerenkost (lees: een kotelet met vleessaus, rauw witloof met mayonaise en aardappelen/puree) alsjeblief. En ja, alles wat niet goed is voor een diabetes/hartpatiënt, ja dat mag ie wel hoor. Deze (soms wel hilarische) verhalen zijn te volgen op mijn Instagram account.

Fulltime foodblogger!

Afgestudeerd als logopediste en onmiddellijk begonnen in de … banksector. Geen logisch verband, gewoon een keuze die ik aangeboden kreeg en met beide handen heb aangepakt. Bijna twintig jaar lang in deze branche gewerkt en een hele mooie tijd beleefd. Eind vorig jaar (2019) kwam een herstructurering en kreeg ik de kans de bank te verlaten met wederzijds akkoord. Dat was het moment waarop ik besloot fulltime voor deze food-blog te gaan. Ik dacht “het is nu of nooit” !

Mij volgen

Dat zou ik heel leuk vinden!

Je vindt me op Instagram – FacebookPinterest

Alle recepten worden hier uitgeschreven: www.lizzylizzblog.be

Laat hier een snelle reactie achter.