Panna cotta van frambozen

Panna cotta van frambozen

Als vieruurtje of als nagerecht? Kies zelf maar wanneer je deze panna cotta wil verorberen.

Hij is lekker. Ik waarschuw je, een kleine portie is ruimschoots voldoende want hij is stevig. Afwerken met poedersuiker en wat extra vers fruit. Je kan hier uiteraard eindeloos mee gaan variëren. Ga jij aan de slag met dit recept en wil je jouw versie met mij delen? Laat gerust een reactie onder deze post achter of tag mij door Lizzylizzblog te vermelden.

Panna cotta van frambozen

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Pudding mousse en crèmes
Personen

6

personen

Panna cotta van frambozen. Heerlijk romig. Ga jij deze ook maken? Ik waarschuw je, ‘t is lekker!

INGREDIËNTEN

  • 8 gr gelatine (blaadjes) – 250 gr slagroom – 50 gr fijne kristal suiker – 1 gr agar agar

  • 200 gr verse frambozen

  • Afwerking: poedersuiker, extra vers fruit, eetbaar bloempje (Kaasjeskruid)

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de slagroom samen met de suiker en de agar agar lichtjes aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken.
  • Doe er vervolgens de frambozen bij en haal van het vuur. Mix m.b.v. een staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de gelatine toe. Nog even roeren zodat alles mooi wordt opgenomen.
  • Giet in kommetjes en laat afkoelen. Minimum 4u. Net voor het serveren versier je met poedersuiker, vers fruit en een eetbaar bloempje.

Kanttekening

  • Wil je het graag nog iets zoeter? Dan kan chocoladesaus of mangocoulis een mooie combi zijn. Smakelijk, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.