Panna Cotta

••• recept voor 4 potjes •••

••• (voor)bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

2 gelatineblaadjes

100 ml melk

300 ml volle room

50 gr suiker

1 vanillestokje

Afwerking

1 banaan

Bresiliennenootjes

RECEPT

Breng de room en de suiker al roerend aan de kook.

Snij het vanillestokje in 2 en schraap er de vanille uit. Meng deze onder het roommengsel.

Laat op een laag vuur 20 minuten pruttelen zodat het mengsel indikt. Roer constant.

Los de gelatineblaadjes op in koud water.

Breng de melk aan de kook en haal ze nadien van het vuur om er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op te lossen. Roer goed om zodat de blaadjes volledig opgenomen worden.

Giet vervolgens het melkmengsel bij het roommengsel, roer goed en laat nu afkoelen. Giet in kleine potjes en laat opstijven in de frigo.

Wanneer je de panna cotta serveert, zet je de potjes best eerst even in warm water zodat de panna cotta gemakkelijk uit de vormpjes glijdt.

Versier de panna cotta met in schijfjes gesneden banaan en bestrooi met bresiliennenootjes. Ook caramel- en chocoladesaus passen hier perfect bij!

Een mooi dessertje voor de aankomende feestdagen nee ?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *