Lizzylizzblog

Zachte vanille wafels

Deze bewaarwafels zijn een must om in huis te hebben. Je kan ze als ontbijt nuttigen, als tussendoortje met een kopje koffie of als dessert na een lekkere maaltijd. Gelegenheden genoeg dus om deze lekkere zachte vanille wafels te eten.

Het voordeel van deze vanille wafels? Je kan gerust een grote voorraad maken, ze blijven smaakvol als je ze in een afgesloten bewaardoos bewaart. Maar eigenlijk lieg ik een beetje (eerlijk is eerlijk hé) want bewaren doen we hier niet echt. Deze vanille wafels zijn gewoon té lekker om ze te laten liggen.

Zachte vanille wafels

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Gebak en koekjes
stuks

10

stuks

Deze zachte vanillewafels – die je trouwens goed kan bewaren – zijn een absolute must in huis. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. Ontdek het recept hier!

IngrediËNTEN

  • 250gr zelfrijzende bloem (Anco) – 150gr fijne suiker – 1 zakje vanillesuiker

  • 175gr gesmolten boter – 100ml volle melk (Campina) – 2 eieren – 1 vanillestokje

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de bloem en de suikers in een mengkom. Split het eiwit van het eigeel.
  • Voeg aan het bloem-suiker mengsel, heel langzaam roerend met een garde, de gesmolten boter, de melk en de eigelen toe. Doe er eveneens het merg van de vanillestok bij.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het vervolgens heel voorzichtig onder het deeg.
  • Bak de wafels in een voorverwarmd wafelijzer. Laat ze afkoelen op een rooster. Ik hou er trouwens van dat ze nog wat warm zijn 😉

KANTTEKENING

  • Gerecht ontworpen voor Campina (samenwerking).