Lizzyizzblog

Latte Macchiato

Jullie weten het ondertussen hé, maandag is Maandagcampinadag ten huize Lizzy. En maandag is ook vaak de dag waarop ik het iets rustiger aan doe. Het weekend is immers vaak druk bij ons, ik durf ook nogal wat kook/bak werk in te plannen op zaterdag en zondag, dus dan is die maandag eigenlijk een beetje zoals een zondag voor diegene die een 9 to 5 maandag tot vrijdag job hebben.

Ik start de maandag sowieso met een goeie kop koffie. Nu ik mijn nieuwe Smeg melkopschuimer heb, ben ik echter helemaal in de ban van koffie met melkschuim. Het toestel heeft verschillende standen en je kan zowel koude als warme melk met schuim maken. Ook de dikte van je schuimlaag kies je zelf. Ik ging voor de optie warme melk met dik schuim. Kleine kanttekening, je hebt ook de optie warme chocomelk mmm!

Deze Latte Macchiato maak je door eerst je warme melk (volle melk van Campina) met schuim in je glas te gieten en vervolgens een kopje espresso er bij te gieten. Gebruik hiervoor een kannetje met kleine tuit. Dit zorgt er voor dat de fijne straal koffie naar onder gaat en er vervolgens verschillende lagen gevormd worden. Afwerken deed ik met de nieuwe chocolade hagelslag van Côte d’Or. Hemels!