Lizzylizzblog

Eendenfilet geserveerd met een puree en chips van rode biet

Hey Lizzy, de nieuwe kaart is er. Kom je even proeven? De herfstgerechten wachten op jou!

Gilles – Sales Manager The Dominican Brussels

Een van mijn favoriete momenten van het jaar, het wisselen van de kaart in het geliefde The Dominican hotel. We ruilen de frisse, zomerse gerechten in voor warme, herfstige bordjes. Denk aan champignons, wildgerechten, pasta met kreeft,… Ik neem je mee in deze culinaire ontdekkingstocht.

Starters

Laten we starten met de voorgerechten. De prijzen variëren tussen 16 en 22 EUR. Je hebt keuze uit 5 gerechten, waaronder 2 vegan gerechten. Mijn absolute nummer één en daar valt geen seconde over nagedacht te worden: terrine van Foie Gras geserveerd met briochetoast en mangochutney. De kwaliteit van de Foie Gras is subliem, hij smelt in de mond. Dit is genieten hoor voor mij. En het brengt me onmiddellijk in een “Christmas-mood”. Want Foie Gras dat associeer ik voor de één of andere reden altijd met de gezellige eindejaarsfeesten. Haal die kerstboom maar boven, ik ben er helemaal klaar voor.

De rundercarpaccio met truffelolie en mierikswortelmayonaise en de blini van zalm met roomkaas, een Parmezaan koekje en zalmkaviaar vervolledigen mijn top 3. Met een lichte voorkeur voor de blini van zalm. De combinatie met het koekje van Parmezaan en de zalmkaviaar vind ik persoonlijk geslaagd.

De twee veganistische gerechten zijn een velouté van bloemkool en prei met Bruschetta, kurkuma en paddenstoel en een champignon-spinazietaart met fetakaas en gepocheerd ei. De smakencombinaties zitten goed. Er wordt gewerkt met kwalitatieve producten en dat smaak je direct. Ik ben fan! Maar dat wisten jullie al hé.

Mains

Tijd voor het serieuze werk, de hoofdgerechten. Drie vleesgerechten, 2 visgerechten en een veganistisch gerecht. Prijzen variëren van 22 tot 46 EUR. Mijn favoriet? Moeilijke keuze. Ik twijfel heel fel tussen het lamsvlees en de eendenfilet… maar het wordt de eendenfilet geserveerd met een puree en chips van rode biet. Heerlijk mals vlees, perfect van cuisson en dat sausje, mannekes toch. Om duimen en vingers af te likken. Een aanrader als je ‘t mij vraagt.

De overige twee vleesgerechten zijn lamsnavarin met seizoensgroenten en tomatensaus – ook heel goed hoor – en de Ribeye met een sausje van donker bier geserveerd met een salade en frietjes. Een klassieker, maar dan wel een hele goeie zegt.

Ben je meer een vis eter, wel dan heb je keuze uit de pasta van kreeft in een bisque met garnalen en gerookte zalm of een stuk kabeljauwfilet in wittewijnsaus met paddenstoelen, geserveerd met zoete aardappelpuree. Deze twee gerechten moet ik beide nog proeven 😉 maar dat staat ingepland in mijn agenda. Prioriteiten stellen hé.

Je ziet het, voor elk wat wils op deze kaart. Hou je het liever bij één van de klassiekers, dan kan je bij hen altijd terecht voor een Caesar salade, een Lyonnaise salade, een Classic Club Sandwich, Beef of Salmon burger.

Dessert

Paris Brest, Citroentaart of… Dame Blanche? De koningin der desserts. Drie maal raden welk dessert ik koos. Dat én een plankje kaas, dat zijn veruit altijd de desserts die ik kies als ik uit eten ga.

Op een boogscheut van huis

Hoewel ik op wandelafstand, net om de hoek, woon van dit prachtige hotel, kom ik steeds met plezier terug naar dit plekje. Hier eten, is elke keer opnieuw een ontdekking. Hier overnachten, is telkens genieten met volle teugen. Ik kijk al uit naar mijn volgende bezoek.

Wil jij graag even langsgaan in The Dominican? Een hapje eten? Een plekje aan de lounge bar reserveren om van een cocktail te nippen? Misschien wel eens overnachten? Check de website en stuur gerust een mailtje t.a.v. Gilles – met mijn groetjes – naar info@thedominican.carlton.be

Adres: Leopoldstraat 9, 1000 Brussel, tel. 02/203.08.08