Lizzylizzblog

Hartige panna cotta met grijze Noordzeegarnalen

Mijn tweede recept dat ik ontwierp voor het Foodies Magazine. Een hartige panna cotta met garnalen. Ik kijk met een warm hart terug op deze samenwerking en ben toch verdomd trots dat ik twee maal in hun nummers mocht verschijnen. Een heel leuke ervaring!

Dit is een ideaal hapje (serveer in een klein kommetje of glaasje) of voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu. Je komt er origineel mee uit de hoek en kan dit gerust op voorhand voorbereiden. Je dient dan enkel de versiering af te werken op het moment dat je gaat serveren.

Hartige panna cotta met garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: HapjesCuisine: Visgerechten
Glaasjes/Aperitief kommetjes

8

stuks

Een ideaal hapje voor de eindejaarsfeesten die er aankomen. De bereiding doe je vooraf zodat je zorgeloos van jouw avond kan genieten in het gezelschap van je vrienden en/of familie. Deze hartige panna cotta is verrassend origineel, de afwerking met grijze Noordzeegarnalen en de eetbare bloempjes zijn een streling voor het oog.

IngrediËNTEN

  • 300 ml slagroom (volle room) – 200 ml Griekse yoghurt – 3 gelatine blaadjes – 250 gr ongepelde grijze Noordzeegarnalen – enkele takjes verse dille – peper en zout

  • Afwerking : extra grijze garnalen, schijfjes komkommer, fijn gesneden brunoise van radijs, wat zeekraal, verse dille en eetbare bloempjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatine blaadjes in koud water. Pel de grijze Noordzeegarnalen.
     
  • Doe de room – samen met de garnaalpellen – in een steelpan en warm deze op. Opgelet, niet laten koken. Wanneer er luchtbelletjes zichtbaar zijn, mag je de room van het vuur halen en door een puntzeef gieten. Doe er vervolgens de uitgeknepen gelatineblaadjes in. Roer er ook de Griekse yoghurt en de fijngesnipperde dille onder. Kruid af met peper en zout.
  • Verdeel de gepelde grijze Noordzeegarnalen over de bodem van de aperitief kommetjes en giet er de panna cotta over. Laat minstens 3u afkoelen in de koelkast.
  • Net voor het serveren haal je de aperitief kommetjes uit de koelkast en versier je ze met wat extra grijze garnalen (hoe meer, hoe beter!), schijfjes komkommer, de in brunoise gesneden radijsjes, wat zeekraal en enkele takjes verse dille. De eetbare bloempjes maken het geheel af.

KANTTEKENING

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x