Lizzylizzblog

Horentjes met shiitake in een getomateerde roomsaus

Kleine korte pasta in de vorm van een hoorntje, hol binnenin. Met deze horentjes uit het “Al Dente” gamma van Soubry ging ik aan de slag. Ze doen me wel wat denken aan macaroni, maar ik vind ze stiekem net dat ietsje leuker! Negen minuten koken en je hebt de perfecte beetgare pasta voor je staan.

Goed dus om een alledaagse maaltijd mee klaar te maken. Waarom zelfs niet op zondagavond een horentjes-schotel voorbereiden die je op maandag nog gewoon even in de oven dient te schuiven? Daar gaat het om hé, we plannen, we zorgen er voor dat die drukke weekdagen optimaal voorbereid zijn en dat we toch lekker en gezond kunnen eten.

Het herfstseizoen is volop bezig en als er nu één iets is waar ik verzot op ben, dan zijn het wel paddenstoelen. In al hun geuren en kleuren. In al hun vormen. De shiitake paddenstoelen behoren tot mijn top drie favorietjes. Ze hebben een krachtige smaak: nootachtig, kruidachtig. Ik vind ze op hun best als je ze eenvoudig weg bakt in wat olijfolie. Afwerken kan je dan doen met extra verse kruiden zoals oregano of tijm. Lekker hoor. Ik ga ze vandaag gebruiken om een pasta schotel met de horentjes mee te maken. In een getomateerde roomsaus.

Wat denk je? Kan ik je hiermee verleiden? Check maar eens dat recept. Het is eenvoudig, het is snel klaar en je zal het je niet beklagen qua smaak. Prima schotel bij dit herfstig weertje.

Horentjes met shiitake in een getomateerde roomsaus

Course: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
Personen

2

personen

Deze horentjes schotel met shiitake in een getomateerde roomsaus is de perfecte pasta schotel die je op een weekdag kan serveren. Hij is eenvoudig klaar te maken, snel klaar en smaakt overheerlijk!

IngrediËNTEN

  • Horentjes pasta

  • Olijfolie, 1 sjalot, 1 kleine knoflookteen, 250 gr Shiitake, 1 tomaat

  • 2 EL tomatenpuree, 120 ml blanke fond, 125 ml lichte culinaire room

  • Afwerken met Parmezaanse kaas en verse zachte tijm

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de horentjes “Al Dente” volgens de instructies op de verpakking (9 minuten)
  • Stoof de sjalot en de knoflook zachtjes aan en bak er de in partjes gesneden Shiitake in aan (ik borstelde ze proper en verwijderde de steeltjes). Voeg het in kleine blokjes gesneden vruchtvlees van de tomaat toe
  • Meng er de tomatenpuree onder en overgiet met de blanke fond en de lichte culinaire room
  • Laat een 10-tal minuten pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt en werk af met schilfers Parmezaanse kaas en wat verse zachte tijm

KANTTEKENING

  • Ik serveerde deze horentjes met shiitake bij een varkenshaasje dat ik in de oven had bereid, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.