Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

Het kan perfect als lunch of als voorgerechtje geserveerd worden, je hoeft enkel de grootte wat aan te passen. Of je maakt je naan brood zelf, of je koopt het voorverpakt. Het ene neemt al wat meer tijd in beslag dan het andere.

Een tartaar van zalm en grijze garnalen… dat is de zomer op je bord!

Zalm wordt heel vaak gecombineerd met avocado, maar die had ik nu juist niet in huis. Wel nog een hele voorraad kerstomaten, dus het was het proberen waard een tartaar van zalm en grijze garnalen te maken met kerstomaten. En of dat de gasten het een geslaagd voorgerecht vonden. De zin “mmm, het is echt super lekker Lizzy” deed me glunderen.

Ik schrijf het recept hier voor jullie uit. Er is geen werk aan. Je kan het perfect op voorhand voorbereiden. Het enige wat je op het moment zelf dient te doen is het naan brood even aanbakken in de pan. Spendeer dus al je tijd met je gasten aan tafel en geniet van het zonnetje buiten!

Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Lunch, Visgerechten
Personen

4

personen

Zalm wordt heel vaak gecombineerd met avocado, maar die had ik nu juist niet in huis. Wel nog een hele voorraad kerstomaten, dus het was het proberen waard een tartaar van zalm en grijze garnalen te maken met kerstomaten.

INGREDIËNTEN

  • 2 naan broodjes – een pakje gerookte zalm – een pakje grijze garnalen – een handvol kerstomaten

  • Verse dille – peper en zout – olijfolie

  • Veldsla

  • Afwerking: zure room en een eetbaar bloempje (kaasjeskruid)

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak in reepjes gesneden naan brood kort aan langs beide kanten.
  • Snij gerookte zalm in fijne stukjes, meng met grijze garnalen en in schijfjes gesneden kerstomaten. Voeg fijngesneden verse dille toe, kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie.
  • Leg het naan brood op je bord, vervolgens wat veldsla en dan lepel je er een goeie schep van de zalm-grijze garnalen tartaar op.
  • Werk af met een toefje zure room en het eetbaar bloempje er boven op. De zure room klopte ik los met wat peper en zout.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.