Nasi goreng met grijze garnalen

Nasi goreng met grijze garnalen

Nasi goreng (gebakken rijst) is één van mijn favoriete oosterse gerechten.

Rijst en groentjes. Gecombineerd met kip, runds- of varkensvlees, grijze garnalen, scampi’s,… er zijn talloze variaties van. En ze zijn eigenlijk allemaal even lekker. Ik maakte reeds de nasi goreng met kip (recept), vandaag kies ik voor de gebakken rijst met grijze garnalen.

Ik ga voor een portie voor 4 personen, waar we samen een avondmaal van eten en dan nog overhebben om als lunch de volgende dag te eten. Nasi goreng is een rijstschotel die ik wel niet invries. Ik vind dat ie zo droog is wanneer je die ontdooit en opwarmt. Mealpreppen kan dus, maar dan wel sousvide bewaren om binnen de drie dagen op te eten. Das mijn motto.

Nasi goreng met grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: RijstgerechtenCuisine: Oosterse keuken
Personen

4

personen

Nasi goreng dat is gebakken rijst met groentjes en… ditmaal koos ik voor grijze garnalen. Eén van mijn favoriete Indonesische gerechten!

INGREDIËNTEN

  • 1 sjalot – 1 knoflookteen – 2 preistengels – 2 wortels – wokolie

  • 250 gr grijze garnalen

  • 2 builtjes gekookte, witte rijst

  • Een zakje nasi goreng kruiden

  • Afwerking: een spiegelei, versnipperde lente ui, krokante gebakken uitjes (kant-en-klaar)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kuis de prei en de wortels. Snij in fijne blokjes. Schil de sjalot en snipper fijn. Pers de knoflookteen. Stoof alles zachtjes aan in wokolie.
  • Voeg vervolgens de garnalen toe en laat deze even mee stoven. Doe er dan de gekookte witte rijst bij en roer alles goed onder elkaar. Afkruiden met de nasi goreng kruidenmix.
  • Bak een spiegelei krokant (tot de rand bruin is) en leg dit bovenop de gebakken rijst. Werk af met lente ui en krokant gebakken uitjes.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.