Lizzylizzblog

Tomatensoep

Hoe maak ik een klassieke tomatensoep? Hoe krijg ik die mooie rode kleur?

Dat zijn de twee meest gestelde vragen volgens mij. Want van een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Tomatenpuree, een blik gepelde tomaten (bovenop de verse tomaten) en groentebouillon. Deze laten je soep helemaal tot zijn recht komen.

Klassieke tomatensoep

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soep
Personen

4

personen

De twee meest gestelde vragen “hoe maak ik nu juist de klassieke tomatensoep” en “hoe krijg ik de tomatensoep mooi rood”. Lees hier welke mijn smaak/kleurmakers zijn en geniet van een heerlijk bord soep!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie en een klontje boter – 1 ajuin – 1 knoflookteen – 3 verse tomaten

  • 2 EL tomatenconcentraat – 1L groentebouillon – 1 blik gepelde tomaten(blokjes)

  • Afwerking: peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de ajuin en de look zachtjes aan in de boter en de olijfolie. Voeg de in stukken gesneden verse tomaten toe en laat even stoven.
  • Doe er het tomatenconcentraat en de gepelde tomaten bij. Roer met een houten lepel. Overgiet met de bouillon. Laat 20 min. pruttelen en mix vervolgens met je blender.
  • Afkruiden met peper en zout naargelang je eigen smaak.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy x