Ravioli tomaat-burrata

Ravioli tomaat-burrata

Geen zin in een hele Paas menu? Ga dan voor een smakelijk hoofdgerecht en sluit af met een Paas dessert.

Het waren hectische weken en eerlijk, ik heb even nood aan wat ademruimte en rust. Heel bewust dus gekozen om dit jaar geen grote Paas menu te maken, maar voor een eenvoudig, doch zeer smaakvol hoofdgerecht te gaan. Eentje waar ik gebruik heb gemaakt van verse, kant-en-klare ravioli.

Je vindt deze tegenwoordig in heel wat supermarkten en bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende smaken. Denk maar aan ricotta-citroen, spinazie-ricotta, tomaat-mozzarella,… De uitdaging is er bijpassende groenten en een sausje bij te bedenken. Ik wou eerst voor de ricotta-citroen versie gaan en die combineren met gerookte zalm en spinazie. Maar die waren helaas niet voorradig in mijn supermarkt. De tweede keuze was echter snel gemaakt, de verse ravioli gevuld met tomaat-burrata. Samen met een saus die ik bereid op basis van kalfsfond en culinaire room. Qua groenten ga ik voor kerstomaten en rucola. Afwerken sowieso met Parmezaans kaasschilfers. Dit is zo’n gerecht dat je smaakpapillen streelt, waarmee je jouw gasten verrast en waaraan je echt geen uren tijd dient te verspillen. ‘t is dus een perfect WIN-WIN gerechtje!

Zoals in de intro van dit blogartikel geschreven, geen groot Paas menu hier, enkel een smakelijk hoofdgerecht en een Paas dessert. Ik geef jullie onderaan wat ideetjes mee welk dessert je zou kunnen kiezen. Zalig Paasfeest mensen! Geniet van het verlengd weekend en neem de tijd om te ontspannen. Het weer zou wel eens goed kunnen meevallen, dus zit er hopelijk een wandeling of een fietstochtje in. Duimen maar.

Ravioli tomaat-burrata

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
Personen

4

personen

Ravioli tomaat-burrata, verrijkt met sappige kerstomaten en pittige rucola. Gehuld in een zalige saus op basis van kalfsfond en culinaire room. Lees verder voor het volledige recept en verwen je smaakpapillen met Pasen!

INGREDIËNTEN

  • 250 gr Gran raviolo tomaat-burrata

  • Olijfolie – 1 sjalot – een handvol kerstomaten – 200 ml kalfsfond – 250 ml culinaire room (20% vet) – een draai van de pepermolen

  • Afwerking: Rucola – Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de verse pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde sjalot zachtjes aan in olijfolie. Voeg de in partjes gesneden kerstomaten toe en roer enkele malen om.
  • Doe er vervolgens de kalfsfond bij en laten even pruttelen. Dan mag de culinaire room er bij en die laat je reduceren tot jouw saus de juiste dikte heeft. Afkruiden doen we met een draai van de pepermolen. Je kan op dit moment ook al wat rucola door je saus roeren.
  • Serveren doe ik met Parmezaan schilfers en nog wat verse rucola bovenop.

Kanttekening

  • Ben je op zoek naar lekkere, smaakvolle tomaten? Kijk dan zeker eens bij Hoogstraten: https://www.hoogstraten.eu/tomaten
  • Je kan dit gerecht nog extra pimpen door bovenop geroosterde pijnboompitten te leggen. Vind je deze te duur, vervang ze dan door zonnebloempitten of laat ze gewoon weg.
  • Als dessert geef ik jullie hieronder de recepten mee van advocaatmousse afgewerkt met chocolade paaseieren en zelfgemaakt vanille roomijs. Dat smaakt altijd!

Laat hier een snelle reactie achter.