Lizzylizzblog

Wycam’s Panna Cotta

Kennen jullie Wycam’s? Dat is een Belgisch bedrijf dat al sinds 1946 heerlijk hard suikerwerk produceert op ambachtelijke wijze. Het bordeaux blik borstbollen ken je misschien nog van jouw oma’s snoepkast? Boterbollen, koffiebollen en muntbollen werden later toegevoegd aan het gamma. Het authentieke recept is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Wycam’s dat is traditionele Belgische confiserie!

Ze vroegen mij om aan de slag te gaan met één van de bollendozen en een originele creatie van Frédéric Van Tricht (denk kaas!), Hannah Van Ongevalle (denk cocktail!), Valériane Gréban of Toon De Klerck (denk patisserie!) te bereiden. De recepten zijn eindejaarsrecepten. Wie immers aan eindejaar denkt, zegt toch automatisch gezellig samen aan tafel zitten. En een eindejaarsdiner is pas compleet als alle buikjes goed gevuld zijn en jouw menu werd afgesloten met een yummy dessert. Ik koos de panna cotta met koffiebollen, een recept van Toon De Klerck. Daar gaan we!

Wycam’s Panna Cotta

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Pudding mousse en crèmes
Personen

8

personen

Wycam’s dat is traditionele Belgische confiserie. Het authentieke recept van de bollen is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Ik maakte een panna cotta met de koffiebollen. Ontdek het hier!

IngrediËNTEN

  • 7 gelatineblaadjes

  • 200 gr Wycam’s koffiebollen

  • 200 ml water

  • 1L room (40%)

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Voeg de koffiebollen toe aan het water en breng zachtjes aan de kook. Blijf met een houten lepel roeren tot je een stroperige karamel krijgt.
  • Blus de karamel met de room. Doe dit geleidelijk aan door de room beetje per beetje toe te voegen en continu te blijven roeren. Zeef vervolgens de koffieroom om stukjes te vermijden. Voeg de geweekte gelatine toe en mix alles glad.
  • Verdeel de panna cotta over 8 glaasjes en laat afkoelen. Laat minimum 3u opstijven in de frigo. Werk af met een toefje slagroom en Wycam’s koffiebolschilfers, gemalen in een vijzel.

KANTTEKENING

  • Ik maakte dit recept in samenwerking met Wycam’s bollen.