Champignon roomsoep

Champignon roomsoep

Zelfgemaakte soep das altijd een kopje geluk in huis hebben.

Een zijdezachte soep die doordrenkt is met de heerlijke smaak van verse champignons. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en als je deze eenvoudige stappen volgt, dan maak jij dé beste champignon roomsoep ooit.

Hoe zit het met het bewaren van verse champignons en champignonsoep?

Deze simpele champignon soep is gemaakt op basis van een mengeling van drie soorten paddenstoelen: witte cantharel, shiitake en enoki.

Paddenstoelen kan je enkele dagen goed houden in de frigo. Bewaar ze in de verpakking, in de bruine groentezak die je in de winkel vindt of op een bord afgedekt met folie om uitdroging tegen te gaan. Ze mogen niet volledig afgesloten worden, geef ze altijd wat ademruimte. Hun lievelingstemperatuur ligt tussen de 4-7° C.

Als je deze soep op voorhand klaarmaakt, voeg de culinaire room op het einde dan nog niet toe. Laat ze afkoelen en doe ze in een luchtdichte doos. Zo kan je ze soep 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Of invriezen dat kan ook. De culinaire room ga je dus toevoegen wanneer je de soep gaat opwarmen. Doe dit dan al roerend en zonder ze door te koken.

Champignon roomsoep

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soepen
Personen

4

personen

Niets beter dan een lekkere, huisgemaakte verse soep. Wellicht het meest populaire gerecht in onze huishoudens. Iedereen lust soep en je kan ze makkelijk in grotere hoeveelheden maken zodat je op elk moment van de week kan teruggrijpen naar een hartverwarmend kopje soep.

INGREDIËNTEN

  • Drie soorten champignons: witte cantharel – shiitake – enoki

  • Ongezouten roomboter – olijfolie – ontbijtspek (6-tal repen) – knoflookteen – peper, zout en nootmuskaat

  • 750 ml water – 250 ml kalfsfond – 1 aardappel – 2 laurierbladeren – tijm

  • Flesje culinaire room & rozemarijn ter versiering

BEREIDINGSWIJZE

  • Borstel de champignons proper en stoof ze zachtjes aan in de boter en de olijfolie. Voeg de gekneusde knoflookteen en het ontbijtspek toe en laat kort mee aanbruinen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg het water en de kalfsfond toe. Doe er de in stukken gesneden aardappel, de laurierblaadjes en het takje tijm bij. Laat een klein half uurtje pruttelen.
  • Haal de soep van het vuur. Verwijder laurier, tijm en ontbijtspek. Haal er een paar enoki paddenstoelen uit ter versiering. Mix de soep tot een fluweelzachte soep in je keukenblender.
  • Zet de soep opnieuw op het vuur, voeg de room toe en breng naar het kookpunt. Afwerken met de enoki er bovenop en wat rozemarijn.

Kanttekening

  • Wil je deze soep als hapje serveren, dan kan dat gerust. Schenk de soep in kleine glaasjes/tasjes en leg er bovenop een zelfgemaakte bladerdeegstengel. Reepjes bladerdeeg in linten van 2 cm snijden, bestrijken met eigeel, bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas en wat gedroogde kruiden (oregano, bieslook, basilicum,…). Bak gedurende 15-20 min. in een voorverwarmde oven van 200° C. Laat het je smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.