Courgette Lasagne

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten in de oven •••

INGREDIENTEN

1 courgette

250 gr kippegehakt

1 sjalot

1 teentje knoflook

Olijfolie

Peper en zout

Tomatenblokjes

Gedroogde oregano

Geraspte kaas

RECEPT

Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.

Was en snij de courgette in fijne repen. Doe dit met behulp van een mandoline (pas op voor die vingers hé).

Schil de sjalot en versnipper fijn. Pel de knoflook en pers deze met knoflookpers.

Stoof de olijfolie zachtjes aan en bak er de sjalot en knoflook in. Voeg vervolgens het kippegehakt toe en kruid met peper en zout. Als je een vegetarische versie wil, laat je gewoon de kip weg. Of kies je voor een vleesvervangende oplossing.

Enkele malen omroeren met houten lepel en dan de tomatenblokjes toevoegen. Afkruiden met de gedroogde oregano.

Ondertussen wrijf je een ovenschaal in met olijfolie en bedek je de bodem met een laag courgetterepen. Daar mag dan een laag saus op. Afwisselend tot alles op is en eindigend met een laag saus die je bedekt met geraspte kaas.

20 minuten in de voorverwarmde oven en het smullen kan beginnen.

Smakelijk,

Lizzy

Laat hier een snelle reactie achter.