Lizzylizzblog

Gegrilde tong met tartaarsaus

Een tongske bakken? Dat doen we hier regelmatig. Deze keer niet op de klassieke manier, geserveerd met frietjes en botersaus, maar nu met een frisse tartaarsaus en gekookte patatjes.

Iets gezonder, dat is ter compensatie van de uitspattingen in het weekend. Wees gerust, dit “gezonder” gerecht boet helemaal niet in qua smaak hoor. De zelfgemaakte tartaarsaus maakt alles goed!

En eigenlijk heb je weinig werk aan dit gerecht, het past dus prima in jouw weekmenu na een drukke werkdag. In een klein half uurke staat dit visje op tafel.

Gegrilde tong met tartaarsaus

Course: HoofdgerechtenCuisine: Visgerechten, Sauzen
Personen

2

personen

Een tongske met een frisse tartaarsaus, daar mag je mij altijd voor wakker maken. Heerlijk gezond, super simpel en snel klaar. Meer moet dat toch niet zijn?

IngrediËNTEN

  • 4 tongfilets – olijfolie – zout

  • Voor de tartaarsaus: 1 KL mosterd, 125ml arachideolie, 125ml olijfolie, 20gr kappertjes, 50gr augurken, 1 KL vocht van de augurken, peterselie, bieslook, zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Snij de kappertjes en de augurken in fijne blokjes. Versnipper de peterselie en de bieslook.
  • Klop met een garde een mayonaise van de mosterd, het vocht van de augurken, de arachideolie en de olijfolie. Kruid af met zout. Meng er de peterselie en de bieslook onder.
  • Smeer de tongfilets in met olijfolie en strooi er wat zout over. Grill de vis gedurende 2-3 minuten bruin aan beide kanten.
  • Serveer de tong met de tartaarsaus.

KANTTEKENING

  • Je kan deze gegrilde tong met tartaarsaus combineren met gekookte aardappelen en met in ajuin gestoofde diepvrieserwtjes afgewerkt met versnipperde peterselie – Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.