Groene Aspergeroomsoep

°°° recept voor 2 personen °°°

°°° voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten °°°

Ik maakte deze romige groene aspergesoep met de lichte culinaire room (20% vet) van Campina . Sinds kort ben ik namelijk voor 6 maanden lang Campina Ambassadeur. Ik  vertel jullie daar snel meer over. Maar ik kan je alvast laten weten dat ik laaiend enthousiast ben en best wel een beetje trots!

 

INGREDIËNTEN

Olijfolie

1 sjalot en 1/2 teen knoflook

1 aardappel

250 gr groene asperges

350 ml kippefond

150 ml lichte culinaire room

Peper en zout

Afwerking: witte sesamzaadjes en blaadjes verse munt

 

RECEPT

Schil de aardappel en snij in 4 stukken.

Schil de sjalot en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn.

Verwijder de bruine driehoekjes van de steel van de groene asperges, snij het onderste stukje af.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur. Stoof er de sjalot en de knoflook in aan. Voeg de stukken aardappel toe en de groene asperges. Laat enkele minuten stoven.

Blus met de kippenfond en laat een 20-tal minuten pruttelen.

Haal van het vuur en mix met de staafmixer. Zeef doorheen een puntzeef zodat je de pure smaak van de aspergesoep overhoudt. Kruid af met peper en zout. Bind met de lichte culinaire room en werk af met witte sesamzaadjes  en verse munt blaadjes.

Geniet x

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *