Lizzylizzblog

Groene Aspergeroomsoep

Gisteren mocht ik de Campina fabriek in Aalter bezoeken. Dat hun melk exclusief van Belgische koeien komt – koeien die van de lente tot de herfst minimum 120 dagen per jaar minstens 6u per dag in de wei grazen – dat wist ik al. Ook dat ze de boeren een extra premie betalen om hen aan te moedigen hun koeien in de wei te laten grazen.

Benieuwd dus om nu ook eens “het achter de schermen” te zien, hoe de melk in de flessen geraakt en hoe deze flessen vervaardigd worden. 

Wat me onmiddellijk opviel, is dat Campina het zeer nauw neemt met regelgeving en hygiëne. Amai zeg. Dit is een grote fabriek, waar duidelijk instructies ophangen en regels en normen worden gerespecteerd. Ook qua automatisatie trok ik even mijn ogen open als ik het magazijn zag en de semi-automatische opbergsystemen. Impressionant! Hoe de fles wordt vervaardigd, het dopsel bevestigd en het etiket geplakt, dat kom je allemaal te weten. Echt eens de moeite om een kijkje te gaan nemen.                                                      

Mijn eerste Campina gerecht ooit

Naar aanleiding van dit bezoek, dook ik mijn archieven in. Op zoek naar mijn allereerste Campina gerecht dat ik bijna twee jaar geleden maakte. Toen begon het avontuur, wat oorspronkelijk als een 6 maand lange samenwerking werd voorgesteld, is ondertussen uitgegroeid tot een al bijna 2 jaar lange samenwerking. Eentje waar ik me mezelf kan zijn, waar ik gerechten kan ontwikkelen met top producten. Kwaliteitsvolle producten en een ruim assortiment, daar hou ik van.

Ik herwerkte mijn oorspronkelijk recept van de groene aspergeroomsoep. Gemaakt op basis van mijn nummer 1 favoriet Campina product: de lichte culinaire room (20% vet) – mijn trouwe vriend in de alledaagse keuken. Proef en oordeel zelf zou ik zeggen.

 

 

Groene Aspergeroomsoep

Course: VoorgerechtenCuisine: Soepen
Personen

2

personen

Een bedrijfsbezoek aan de Campina fabriek te Aalter is de ideale gelegenheid om mijn allereerste recept ooit voor Campina te herwerken. Het resultaat? Deze heerlijke groene aspergeroomsoep.

IngrediËNTEN

  • Olijfolie – 1 ajuin – 1 knoflookteen – 1 aardappel

  • 250 gr groene asperges en 350 ml kippenfond

  • Een flesje lichte culinaire room; peper en zout

  • Afwerking: witte sesamzaadjes en verse muntblaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesnipperde ajuin, de geperste knoflook en de in blokjes gesneden aardappel zachtjes aan in olijfolie.
  • Verwijder de bruine driehoekjes van de steel van de groene asperges, snij het onderste stuk af en voeg deze in stukjes gesneden toe aan je stoofpot. Blus met de kippenfond en laat een 20-tal minuten pruttelen.
  • Haal van het vuur en mix met de staafmixer. Zeef doorheen een puntzeef zodat je de pure smaak van de aspergesoep overhoudt.
  • Kruid af met peper en zout. Bind met de lichte culinaire room (zet dus even terug op het vuur) en werk af met witte sesamzaadjes  en verse muntblaadjes.

Notes

  • Je kan gerust enkele groene asperges opzij houden om deze te gebruiken als versiering van je bord. Lizzy x