Lizzylizzblog

Granola met verse kaas en bananen compote

Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. neemt ongeveer zo’n 20 minuten in beslag en je moet gewoon regelmatig roeren zodat de granen niet aanbakken. Ik begin met havermoutvlokken, gepofte quinoa en gepofte spelt. Samen opwarmen (laag vuurtje) met wat kokosbloesemolie. Vervolgens voeg ik lijnzaad en cashewnoten toe. Beetje vloeibare honing mag er ook bij. Afwerken deed ik deze keer met gedroogde ananas en kokosnootschilfers. Zijn twee favoriete smaken!

De verse kaas 0% vet van Campina is heerlijk smeuïg en zacht van smaak. Ik vind deze echt lekker om te combineren met granola en vers fruit. Met een banaan maakte ik bananen compote. En ik moet zeggen… wauw-kes! Hoe lekker is dit zeg… de volgende keer verdubbel ik mijn portie want die gaat hier niet lang in de koelkast blijven staan. Dat weet ik nu al. Probeer jij hem eens uit en laat je me weten wat je er van vindt?

Granola met verse kaas en bananen compote

Recipe by LizzylizzCourse: OntbijtCuisine: Granola
Kilogram

1

kg

Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. Serveren deed ik vandaag met verse kaas (0% vet) en bananen compote. Heerlijk!

IngrediËNTEN

  • Huisgemaakte granola

  • Verse kaas (0% vet)

  • Voor de compote: 150 ml water, 200 gr fijne suiker, 2 vanillestokjes, 1 citroen, 1 appelsien, 1 kg bananen

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng het water, de suiker, de zaadjes van de vanillestokjes en een beetje rasp van de appelsien aan de kook (opgelet, niet karamelliseren).
  • Laat afkoelen tot 60 gr C en voeg dan het sap van de citroen, 2 eetlepels sap van de appelsien en de in brunoise (blokjes) gesneden bananen toe.
  • Laat afkoelen en bewaar in de frigo. De compote is op zo’n best na een nachtje in de frigo te hebben gestaan. 

KANTTEKENING

  • Ik maakte dit recept voor Campina (samenwerking)