Naan brood, daar heb ik altijd een voorraad van in de diepvries zitten. Perfect voor snelle en smakelijke gerechten!

Lamskoteletjes, geglaceerde wortels en naan brood

Een portie naan brood in de diepvries: dat is altijd een goed idee!

Naan brood heeft een zachte en luchtige textuur. Het wordt heel vaak gebruikt als bijgerecht, vooral bij gerechten met sauzen of stoofschotels waar je het naan brood kan in dippen. Maar ook bij een stukje vlees en (gegrilde) groentjes past het perfect. Of gebruik het om op te vullen met verschillende ingrediënten om een snelle en smakelijke maaltijd te maken.

Ik kies er voor om naan brood met een natuurlijke smaak te bakken, dan heb ik de ruime keuze nadien om te “pimpen” met de kruiden die ik wil en te combineren met de ingrediënten die ik in huis heb. Het is eenvoudig te maken, nog eenvoudiger als je een kant-en-klare bak mix gebruikt waaraan je slechts een beperkt aantal ingrediënten toevoegt. Je kan ze ook helemaal kant-en-klaar kopen, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een bak mix en het inslaan van een voorraad in de diepvries.

Lamskoteletjes, geglaceerde wortels en naan brood

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Lunch
Personen

2

personen

Ontdek een smaakvolle traktatie voor je zintuigen: sappige lamskoteletjes, perfect gebakken naan brood en knapperige, geglaceerde wortelen. Een meesterwerkje… al zeg ik het zelf.

INGREDIËNTEN

  • Naan brood

  • Marinade voor de lamskoteletjes: olijfolie – peper en zout – verse tuinkruiden (bieslook, rozemarijn, tijm) – geplette knoflook

  • 10 lamskoteletjes – olijfolie – klont ongezouten roomboter

  • 4 wortels – klont ongezouten roomboter – 2 EL fijne suiker

  • Afwerking: bladpeterselie – feta kaas – pistachenoten

BEREIDINGSWIJZE

  • Laat het naan brood uit de diepvries ontdooien en bak kort aan langs beide zijden alvorens te serveren.
  • Maak de marinade van olijfolie, peper en zout, verse tuinkruiden en geplette knoflook. Smeer er de lamskoteletjes mee in. Doe dat gerust de dag ervoor en bewaar afgedekt in de frigo. Als je ze de dag zelf gaat bakken, laat zo’n 2-3 uur marineren. Bak ze kort aan langs beide zijden in olijfolie en een klont ongezouten roomboter.
  • Verwijder het loof van de wortelen, rasp ze en snij in lange repen. Blancheer ze kort in gezouten water en giet af. Smelt boter in een pan en laat er suiker in karamelliseren. Voeg enkele eetlepels water toe en leg er de wortelen een 10-tal minuten in. Draai ze regelmatig om.
  • Serveer het naan brood met de geglaceerd wortels en de lamskoteletjes. Werk de wortels af met versnipperde bladpeterselie, verbrokkelde feta en pistachenoten.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.